Foto: Voltage Pictures / Planet / Profimedia

Nije neuobičajeno da muškarci uživaju u pornografskom sadržaju i da često obožavaju da gledaju filmove pune eksplicitnih scena u kojima su ženski atributi u prvom planu. Žene su ipak malo izbirljivije, ali nisu imune na seks scene u kultnim filmovima i serijama.

PROČITAJTE JOŠ

Prethodnih godina bili smo svedoci globalne pomame za erotskom triler – dramom “50 nijansi Siva”, koji je uprkos velikom komercijalnom uspehu stručna kritika genrelno ocenila kao promašaj. Međutim, čini se da je film, jače nego ikada ranije, otvorio vrata erotskom sadržaju koji je sada mejnstrim. Nezamislivo je, i krajnje dosadno, gledati serije i filmove koje u sebi nemaju bar malo scena seksa i golotinje.

Predstavljamo vam 13 najboljih filmova koji su se istakli svojim kvalitetima i sigurno doneli nešto novo filmskoj umetnosti – pogotovo zbog svojih seksi scena.

TORN, iz 2012.godine

Zamislite oženjenog muškarca koji sreće mnogo mlađu devojku iz snova. Ona ga toliko intrigira, inspiriše i želi, a on se nalazi u nedoumici šta da radi dalje…

“Torn” predstavlja komplesno i romantično istraživanje razvoja ljubavi, partnerstva i strasti. Ovo je predivan film koji strašno emotivno deluje na um i srce ali i buđenje duboke erotike.

Heart strings, iz 2011.godine

U filmu “Heart Strings” mlada žena željna ljubavi sasvim slučajno sreće misterioznog stranca tokom šetnje gradom. A šta je njegova priča? Nećemo vam otkriti… Ali verujte da je prilično interesantna.

Ovaj film igra na kartu romantike i na neki način nas podseća na priču o Prepeljugi. Pogotovo će vam se svideti prelepa pesma kojom počinje ovaj film.

The Opening of Misty Beethoven, iz 1976. godine

Bilo je lako izdvojiti fantastične erotične filmove sa velikom dozom romantike, poput Torn, Marriage i The Submission of Emma Marx, ali pored njih svakako je vredan pažnje je “The Opening of Misty Beethoven”.

Nećemo vam puno otkrivati, dovoljno je samo da kažemo da ga je režirao Radley Metzger.

An Office Romance, iz 2010.godine

Ovo je prvi film iz novije kinematografije koji obrađuje erotske i romantične teme, a koji nas je zaista kupio posebnošću. Publika je odlično reagovala na ovaj film, opisavši ga nespetnim i nevinim sa dozom velike slasti.

On će vas sigurno vratiti u vaše srednjoškolske dane kada ste bili ludo zaljubljeni u nekog intrigantnog i posebnog muškarca.

Paint, iz 2013. godine 

“Paint” predstavlja pravi ljubavni trougao i to je ključni element ovog neobičnog filma. Rećićemo vam samo: devojka upoznaje devojku; devojka voli devojku; devojka upoznaje momka; devojka je zavedena od strane momka; devojka mora da izabere između momka i devojke.

Ako volite ove zanimljive eksperimente, oduševićete se filmom “Paint”.

Last Tango in Paris, iz 1972. godine 

Legendarni film u kome glume Marlon Brando i Maria Schneider. Film prati tragičnu priču o američkom udovcu i mladoj Francuskinji koja je verena.

Njih dvoje se upoznaju u apartmanu koji žele oboje da iznajme, što ih polako uvodi u anonimnu, seksualnu vezu u kojoj kriju svoje prave identitete.

The Dreamers, iz 2003. godine

Film prati seksualnu vezu između Amerikanke, Eve Green koja upoznaje dvojicu Francuza, inače braću blizance tokom pariskih studentskih protesta, 1968. godine.

Evin lik počinje da živi sa Francuzima ostvarujući neobičnu, ljubavnu, odnosno seksualnu vezu koja na momente ima krajnje bizarne momente. Scene seksa su prilično umetnički snimljene sa fokusom na ljudsko telo, ali i skidanje odeće.

Ovaj film nije samo jedan od najprovokativnijih filmova erotske kinematografije već je možda i najlepše ljubavno pismo adresirano sedmoj umetnosti.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.