Novi hit film koji morate pogledati: Šta se desilo prošle noći u Sohou?

Film 23. nov. 202109:13
Podeli:
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Novi hit film po imenu "Prošle noći u Sohou" koji će vas tokom celokupnog trajanja držati na ivici stolica.

Radnja filma je sledeća – radi se o psihološkom trileru Edgara Rajta o mladoj devojci, sa strašću prema modnom dizajnu, koja na misteriozan način ulazi u šezdesete godine prošlog veka gde se susreće sa svojim idolom, impresivnom pevačicom u usponu. Ali London šezdesetih godina nije onakav kakav se čini, što glavna protagonistkinja filma otkriva na teži način.

PROČITAJTE JOŠ

Priča prati mladu Eloiz, koju inače tumači dvadesetjednogodišnja Thomasin McKenzie. Eloiz dolazi u London da studira modni dizajn. Bezobzira na 21. vek i novo vreme, ona je opčinjena swinging Londonom šesdesetih. Odmah na početku, gledaoci shvataju da mlada devojka ima istorijat mentalnih bolesti u svojoj porodici, njena majka je u Londonu izvršila samoubistvo.

Pošto shvata da se ne snalazi u studentskom domu i da njene cimerke i prijateljice nisu blagonaklone prema devojci koja dolazi iz malog mesta, ona odlučuje da se odseli i da živi u iznajmljenoj sobici u epicentru londonskog retro života u Sohou.

Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

U filmu se pojavljuje i Dajana Rig, preminula zvezda serije „Igra prestola“ kojoj je ovo ujedno bila i poslednja uloga. Eloiz već tada kreće da sanja svoje snove – bukvalno – i vidi mladu pevačicu Sendi, koju inače tumači Anja Tejlor Džoj koja želi da uspe, i njenog dečka-menadžera Džeka – Meta Smita, koji želi da joj pomogne.

Ako vam do sad imena ovih mladih glumaca nisu baš poznata, da probamo ovako – mala iz filma „Jojo Rabbit“ sanja šahistkinju iz „Queen Gambit“ kako pleše sa jednim od doktora iz „Doctor Who.“ Puno bolje?

Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Sjaj londonskih ulicai  klubova šezdesetih brzo smenjuju horor i aveti prošlog vremena, a onda, kroz gomilu plot twistova, sve je puno krvi, ubistava, čudnjikavih scena u kojima nije jasno da li Eloiz sve umišlja jer pati od šizofrenije ili je njen život zaista ugrožen, a ona je postala žrtva trgovine belim robljem.

Film pokušava da nam pokaže da se ispod ružičaste svile nostalgije gotovo uvek krije gomila krvi i suza, kao i zakopanih leševa – bukvalno tako.

BONUS VIDEO: Nova.rs na snimanju serije „Kljun“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar