Golden globe, Zlatni globus
Foto: Robyn BECK / AFP / Profimedia

Američka kablovska mreža En-Bi-Si danas je saopštila da 2022. godine neće prenositi ceremoniju dodele filmskih i televizijskih nagrada Zlatnog Globusa.

Pročitajte još:

Naime, En-Bi-Si, koji je od 1996. godine prenosio ceremoniju dodele Zlatnih globusa, saopštio je da emisiju neće emitovati iduće godine jer žele da vide „značajnu reformu“.

HFPA, čiji članovi glasaju o nagradama na Zlatnom globusu, suočio se sa višemesečnim kritikama koje su proizišle iz izveštaja „Los Angeles Timesa“ u februaru, a koji je otkrio da nije imao nijednog crnog člana već 20 godina.

Udruženje stranih novinara Holivuda (HFPA), grupe od oko 90 novinara koji predstavljaju žiri za Zlatne Globuse, objavlo je prošle nedelje da su uveli niz reformi da poboljšaju reprezentantivnost i da pokušaju da smire polemiku.

Međutim En-Bi-Si je u saopštenju naveo da „promena tih razmera zahteva vreme i rad“, i da prema tome neće prenositi ceremoniju Zlatnih Globusa 2022. godine. Televizija je ipak izrazila nadu da će moći tu manifestaciju da prenosi u januaru 2023, godine ako organizatori sprovedu svoje reforme.

Godišnja ceremonija dodele Zlatnih Globusa postala jedna je od najvećih holivudskih nagradnih manifestacija uoči dodele Oskara, piše BBC.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Svi komentari (0)