Ljiljana Dragutinović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Jedna od najupečatljivijih uloga legendarnog Danila Lazovića svakako je lik Šćepana Šćekića u seriji "Srećni ljudi". Njegovu suprugu, čuvenu Nataliju, u pomenutoj seriji glumila je Ljiljana Dragutinović, a njihove replike se i dan-danas citiraju.

Ljiljana Dragutinović se gostujući u „Oko magazinu“ na RTS-u prisetila tog vremena i uloge, te je i oživela uspomene na Danila Lazovića i lik Šćepana Šćekića.

– Dobila sam ulogu koja se zove Naca. Ja sam ga zamolila: „Danilo, nemoj (da me zoveš) Naca. Dugo će da traje serija, pa će me na ulici zvati: „Ej, Naco, Naco…“ A onda on, naravno, Natalija. Zove me Natalija. I tu sam pogrešila, jer je on mene zvao Natalija tako zvučno da su me svi zvali Natalija. I dan danas me zovu Natalija – rekla je glumica.

Ljiljana se setila i poslednje predstave koju je odigrala s Lazovićem.

PROČITAJTE JOŠ

– Poslednja predstava u kojoj smo igrali je bila „Krivica“ Nebojše Romčevića. Radili smo u Zvezdara teatru. I on je bio glumac koji je voleo istinu na sceni. Svaki put, naš pozdrav pred predstavu, neposredno pred izlazak na scenu je bio „daj mi ruku“. Ja mu dam ruku, on meni kaže: „Večeras ko laže, jede go*na“. Naravno, i toj predstavi je igrao divnog, humanog, svedenog čoveka koji je ušao u kuću te žene koja već ima dete, koji je bio plemenit, tako da je on mogao svašta da igra – rekla je glumica, koja je za Danila imala samo reči hvala.

– On uvek izgledao fantastično, u svim tim filmovima. Čak i kada je nosio brkove. čak i kada je imao bradu, čak kada je nosio tu šapku i to odelo. Izgledao je stvarno fantastično. Izgledao je kao glumac iz nekih stranih filmova – rekla je Ljiljana, a kasnije je još jednu stvar dodala za njega.

– On je uz posao koji je radio, glumački posao, radio svašta u životu. On je pravio pilanu, gajio ovce i kokoške. On je gotovo sam napravio kuću na Avali i preselio se iz centra tamo, zajedno sa svojom porodicom – rekla je Ljiljana Dragutinović.

Bonus video

Tanja Bošković za Nova.rs: Nedostaje mi bife Ateljea 212

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.