Foto: Barry King / Alamy / Alamy / Profimedia

"Euforija“ je u nedelju probila sopstveni rekord gledanosti sa šestom epizodom svoje druge sezone, privlačeći više od pet miliona gledalaca na HBO i HBO Maks striming servisu, što je povećanje od dvadeset odsto gledanosti u odnosu na prošlu nedelju. Taj broj je postignut uprkos tome što je ova popularna HBO drama emitovana u isto vreme kada i SuperBoul, najgledanije sportsko takmičenje u SAD.

Od početka emitovanja nove sezone, „Euforija“ je najgledanija serija u Americi, ali i u ostatku sveta i prema procenama „Variety“ magazina serija o kojoj se takođe najviše priča u 2022. godini.

PROČITAJTE JOŠ

Iako važi za tinejdž dramu, „Euforija“ je sve osim tinejdžerske TV drame. Serija prati živote nekoliko klinaca koji pokušavaju da reše svoje ne tako uobičajene životne probleme. Ru, koju tumači Zendaja, ima problema sa narkomanijom. Kesi je na ivici nervnog sloma jer je zaljubljena u večnog dečka svoje najbolje prijateljice – inače nasilnika sa dubokim porodičnim problemima, a Džuls ne može da zadovolji svoje seksualne apetite, pa spava čak i sa oženjenim, navodno strejt muškarcima.

Sve ove priče se dodatno komplikuju zbog međusobne povezanosti likovi i događaja.

Serija je donela i nagradu Emi glavnoj glumici: Zendaja je 21. septembra 2020. godine osvojila Emi za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji. Time je postala najmlađa osoba kojoj je ovo ikada pošlo za rukom i tek druga crna žena koja je osvojila nagradu u ovoj kategoriji.

Mnoge provokativne scene bile su previše za osetljive oči roditelja širom sveta: pisale su se peticije da se serija ukine, a ipak, HBO je odlučio da je obnovi za drugu sezonu.

U nekim trenucima gledaocima je teško da poveruju da glavni likovi u seriji imaju tek sedamnaest godina. Njihovi privatni životi su isprepletani nizom afera da običan odlazak na kuglanje u nekim od scena deluje kao da na trenutak gledate potpuno drugu seriju.

Prva sezona serije, kao i dve specijal epizode i šest novih epizoda druge sezone dostupne su na HBO Maks platformi.

BONUS VIDEO: Mirjana Narandžić i Katarina Kinđić: Treba li da nas plaši gledanost serije „Squid Game“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)