I Seka Sablić stala u odbranu Gorana Markovića

Film 21. dec. 202112:44 > 12:52
Podeli:
Jelisaveta Seka Sablić i Goran Marković
Jelisaveta Seka Sablić i Goran Marković Foto: E-Stock/Aleksandar Bačlija/Dragan Mujan/Nova.rs

Legendarna jugoslovenska i srpska glumica Jelisaveta Seka Sablić stala je u odbranu reditelja Gorana Markovića, navodeći da on trenutno proživljava politički linč.

Seka Sablić je reagovala povodom napada na reditelja Gorana Markovića, koje je inicirala ministarka Darija Kisić Tepavčević, a koji su nastavljeni od strane članove njene stranke, ali i predsednice Vlade Ane Brnabić.

PROČITAJTE JOŠ

„Moglo bi se reći da je ovo linč na Gorana Markovića, reditelja koji se nalazi u vrhu jugo-srpske kinematografije i koji je sin najvećih jugo-srpskih glumaca Olivere i Radeta  Markovića“, napisala je Seka Sablić u mejlu koji je poslala redakciji Nova.rs.

Osuda većeg dela javnosti Darije Kisić Tepavčević zbog svojih reči o Goranu Markoviću stigla je i sa drugih strana. U Markovićevu odbranu stao je i reditelj Srdan Golubović, reditelj Jagoš Marković, Ivan Medenica, direktor Bitefa i profesor Fakulteta dramskih umetnosti, pesnik, reper i pisac Marko Šelić Marčelo, ali i  Ljubinka Klarić, Dušan Petričić, Sergej Trifunović, Svetlana Ceca Bojković, institutcija Fakulteta dramskih umetnosti, Bojan Pajtić, Janko Baljak, itd.

Kisić Tepavčević je svoju sramnu objavu sa društvenih mreža pokušala da odbrani na televiziji Pink.

„Da li mislite da je u redu da ćutite ukoliko neko stavlja metu na legetimno izabranog predsednika države? Kada sam pročitala izjave bila sam zapanjena količinom mržnje i agresije. Neosporno je da je Marković veliki i priznat režiser, ali on govori krvavim rečima i poziva na rumunski scenario“, rekla je ministarka.

BONUS VIDEO: Balkanskom ulicom – Ljuba Bandović 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar