Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Dugoočekivani holivudski spektakl "Elvis" zaradio je više od 110 miliona dolara širom sveta u samo prvoj nedelji od početka prikazivanja u bioskopima.

Glavne uloge igraju Tom Henks i Ostin Batler. Bez brige, holivdska legenda ne tumači lik Elvisa Prislija, već je taj zadatak dobio mladi Batler kog naša publika maltene i ne poznaje. Uz njegovo ime stoji da je igrao u Tarantinovom „Once upon a time in Hollywood“, ali ako ste trepnuli, verovatno ste ga i propustili.

Foto: Warner Bros. – Bazmark Films – R / AFP / Profimedia

Batler je međutim očaravajuć – skinuo je Elvisa kao da mu je brat blizanac, a njegova mladost, šarm i talenat za pevanje ostaviće bioskopsku publiku bez daha.

Radnja filma fokusirana je na muziku i život slavnog pevača, ali i odnos koji je imao sa svojim mentorom tokom dve decenije uspešne saradnje. Film prikazuje i velike društvene, političke i kulturne promene kroz koje su prolazile SAD u vreme kada je Elvis stekao svoju ogromnu popularnost u ovoj zemlji.

Svoje mesto u ovoj biografskoj filmskoj priči našla je i Prisila Prisli, Elvisova supruga od 1967. do 1973. i jedna od najuticajnijih osoba u njegovom životu.

Uz Henksa i Batlera u glavnim ulogama, u filmu se pojavljuje i nagrađivana pozorišna glumica Helen Tomson koja glumi Elvisovu majku i Ričard Roksburg tumači Elvisovog oca Vernona.

BONUS VIDEO: Madona: Pop ikona koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.