Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Otkrio da su sproveli naučni eksperiment o ovome.

Film „Titanik“ premijerno je prikazan pre 25 godina, a jedna od scena o kojima se i danas najviše polemiše jeste ona pred kraj filma u kojoj Rouz pluta na vratima, dok Džek tone.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono što mnoge ljude intrigira jeste to da većina smatra kako je na vratima „bilo dovoljno mesta i za Džeka“, te da je i on mogao da preživi „samo da se Rouz malo pomerila“.

Reditelj ovog ostvarenja Džejms Kameron sada je konačno rešio ovu misteriju.

“Napravili smo naučnu studiju kako bismo stavili tačku na celu tu stvar i jednom zauvek zabili kolac u njeno srce. Od tada smo uradili detaljnu forenzičku analizu sa stručnjakom za hipotermiju koji je reprodukovao plovilo iz filma”, rekao je on i dodao da im je pomagalo dvoje kaskadera iste telesne građe kao Kejt Vinslet i Leonardo Dikaprio u filmu.

“Stavili smo senzore svuda po njima i spustili smo ih u ledenu vodu kako bismo testirali da li su mogli preživeti na različite načine, i odgovor je bio da nije bilo načina da oboje prežive. Samo je jedan mogao preživeti”, dodao je reditelj za „Toronto Sun“.

Kako je najavio, ovaj eksperiment biće predmet specijalne emisije za National Geographic povodom 25. godišnjice „Titanika“.

BONUS VIDEO: Brod koji je potonuo na svom prvom i jedinom putovanju