Branka Katić: Kako sam dobila ulogu ruske imperatorke u holivudskom filmu

Film 14. jan. 202220:26 > 20:37
Podeli:
Branka Karic Foto:promo

Ulogom ruske imperatorke srpska glumica Branka Katić postala je deo svetski popularne franšize "The King's Man". U trećem delu filmske sage, "The King's Man: Početak", Branka Katić tumači lik Aleksandre Fjodorovne, ruske carice i supruge poslednjeg ruskog cara Nikolaja II Aleksandroviča. Film je zasnovan na grafičkoj noveli "The Secret Service" i predstavlja miks akcije i crne komedije.

Branka je u intervjuu za „Novu“, u saradnji s „MegaCom filmom“, otkrila kako je dobila ovu značajnu ulogu u popularnoj franšizi, koju domaća publika može da gleda u ovdašnjim bioskopima. Podelila je zanimljiva iskustva sa snimanja, te opisala saradnju sa svetski poznatim glumcima poput Rejfa Fajnsa i Risa Ifansa, ali i kako se pripremala za ovu kompleksnu ulogu.

PROČITAJTE JOŠ

Koliko ste bili upućeni u „Kingsman“ franšizu pre nego što ste dobili ulogu u filmu koji nam objašnjava poreklo tajnastvene, špijunske organizacije?

- Kasting za ovu ulogu bio je sakriven iza poziva da učestvujem u čitanju scenarija. Dan pred veliku čitajući probu sa svim glumcima koji su već bili u podeli, moj mlađi sin i ja smo pogledali dva filma franšize "Kingsman". Kroz njegove vesele reakcije videla sam koliko mu se sviđa način na koji su snimljeni, humor i ludi ritam u pričanju priče.

Koliko je ova uloga drugačija od prethodnih?

- Pripremala sam se ozbiljno za ulogu, pročitala biografije, našla njena pisma, gledala porodične fotografije. Uvek je nosila neku melanholiju u sebi, samo jednu fotografiju sam našla na kojoj se osmehuje. Carski par je živeo u svom svetu, poput nekog balona od sapunice, ruski narod ih nije mnogo voleo, imali su potresan početak braka, gde je nesrećnim slučajem puno sveta izginulo na proslavi njihovog venčanja, zatim tešku i neizlečivu bolest sina, jedinog naslednika i najbrutalniji kraj, gde je cela porodica bila streljana od strane boljševika. Nikolaj i Aleksandra su se mnogo voleli, ali je njihova ljubav prema mirnom porodičnom životu gotovo bila veća od želje, a možda i sposobnosti da uspešno vode jednu tako veliku i kompleksnu zemlju kao što je bila Rusija.

Da li je bilo anegdota na snimanjima i ako da, smete li da podelite sa nama neku, s obzirom na to da ste radili sa Rejfom Fajnsom?

- Uživala sam boraveći u Torinu, gde smo snimali sve naše scene, imala sam i slobodnog vremena, a najuzbudljiviji momenat je bio kada nas je glumac Tom Holander pozvao u obilazak tajne kuće velikog italijanskog arhitekte i dizajnera Karla Moline. Ris Ifans i Rejf Fajns su bili sa nama i svi smo ostali iskreno zadivljeni Molininim opusom, ali i tajnim životom ovog velikog italijanskog umetnika.

Foto:Peter Mountain. © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation

Kako je bilo snimanje kada je u ulozi Raspućina čuveni britanski glumac i komičar Ris Ifans?

- Ris Ifans je napravio, rekla bih, nezaboravnu ulogu, imala sam prilike da pogledam film u Londonu i njegovo tumačenje Raspućina nas je sve razglalilo.

Bonus video

Branka Katić: Biti dobar čovek je odluka nas samih

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar