Foto: Netflix / Planet / Profimedia

Film o kojem se trenutno najviše govori u Holivudu, a da još uvek nije ugledao svetlost dana, jeste životna priča o najfatalnijoj plavuši Merilin Monro.

Ostvarenje „Blonde“ u režiji Endrjua Dominika, biće premijerno prikazan 28. septembra ove godine, a u glavnoj ulozi je Ana de Armas. Iako je ostalo još nekoliko meseci do trenutka kada će gledaoci širom sveta moći da ga pogledaju na Netfliksu, vež je izazvao priličnu buru.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, u nedavno objavljenom prvom trejleru za „Blonde“ primetno je da glavna glumica nije menjala svoj akcenat za potrebe ovog filma. Ana je poreklom sa Kube, a producenti i režiser su smatrali da nije neophodno menjati način na koji ona govori kako bi vernije prikazala Normu Džin.

„Rizikujem da uvredim sve one koji su zabrinutiji za jezik nego za suštinu, ali Norma Džin nije imala španski akcenat, Ana de Armas ga ima u trejleru. Ima dosta kultunog prisvajanja u Holivudu, da, ali nema potrebe da upropastite istorijsku tačnost tako što ćete otići potpuno drugim putem“, jedan je od komentara na društvenim mrežama, koji se masovno delio prethodnih dana.

U međuvremenu, firma koja zastupa zaostavštinu Merilin Monro, stala je u odbranu Ane de Armas.

„Merilin je holivudska ikona koja je popularna među svim generacijama. Samo na osnovu trejlera moguće je shvatiti da je Ana bila odličan izbor jer uspela na ekran da prenese glamur, ali i ranjivu stranu Merilin. Jedva čekam da publika vidi ceo film“, naveo je Mark Rosen iz pomenute kompanije.

Ana je prošle godine u intervjuu za „The Sunday Times“ rekla kako joj je trebalo devet meseci kako bi naučila da govori kao fatalna plavuša.

„Proces je bio težak. Na kraju sam bila izmorena“, priznala je glumica, koja je očigledno mislila na ton i boju glasa Norme Džon, a ne na akcenat.

U njenu odbranu stao je i Bred Pit, jedan od producenata ovog filma.

„Bilo nam je potrebno deset godina da snimimo ovaj film. Uspeli smo da stignemo do cilja tek kada smo pronašli Anu. Fenomenalna je u ovom filmu. Bilo je teško prikazati Merilin“, poručio je Pit.

Foto: Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

„Blonde“ će na fiktivan način prikazati period kada je Merilin već postala svetski poznato ime, kao i njenu borbu sa slavom i pritiscima holivudske mašinerije.

Ana de Armas je pre ovog ostvarenja imala zapažene uloge u filmovima „Knives Out“, „Blade Runner 2049“, kao i poslednjem u nizu priča o Džejmsu Bondu – „No Time to Die“.

Ana je pažnju medija privukla i zbog medijski ispraćene emotvne veze sa Benom Aflekom. Oni su se upoznali na snimanju filma „Deep Water“ 2019. godine, a zabavljali su se od marta 2020. do januara 2021. godine. Paparaco fotografi su ih stopu pratili, te njihova veza delom nije opstala i zbog toga.

BONUS VIDEO: 60 godina od smrti Merilin Monro: Simbol jedne epohe i večna misterija

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar