Serija "U zagrljaju crne ruke"
Serija "U zagrljaju crne ruke" Foto:Promo

Glumac Branislav Trifunović govorio je za Novu o seriji "U zagrljaju Crne ruke", novoj istorijskoj komediji koja je pre dve večeri krenula sa emitovanjem na kanalu Nova S. Reč je o parodiji, za koju je scenario napisao Srđan Ćešić, reditelj je Radivoje Raša Andrić, u produkciji United Media, a izvršni producent je Art&Popcorn.

Serija prati istoriju Srbije na prelasku iz 19. i 20. vek i bavi se svakodnevicom tadašnje političke scene i dvora Obrenovića iz ugla Tanasija K. Abadžića, kraljevog ađutanta, koji se na toj funkciji našao ne svojom krivicom.

Bane Trifunović kaže da je njegov lik sveprisutan kroz istoriju i da takve karakteristike možemo videti i danas.

„Pitanje je da li je to nastavak Crnog Gruje – to jeste jedan čovek u drugom vremenu koji liči na sve ove likove. Ja igram Tanasija, imamo ga i u današnjem vremenu, preživljava sve vlasti, to je čovek koji radi sve prljave i neprljave poslove. On je mali korumpirani čelnik“, opisuje Trifunović svoj lik.

Kaže da su se glumci ludo zabavljali na setu.

PROČITAJTE JOŠ

„Oduvek sam želeo da radim sa Rašom Andrićem, to mi je klinačka želja, ispunila mi se. Mislim da je okupio divnu ekipu, koliko smo se mi zabavljali na snimanju valjda će preći i na ostale ljude, a sudeći prema trejleru, nadam se da će biti jako gledano. Žao mi je što imamo samo tri epizode, scenario je napisan za još deset, pa ćemo videti“, rekao je Trifunović u razgovoru za Novu.

U seriji glumi i sa svojim bratom, takođe glumcem Sergejem Trifunovićem.

„Nismo radili zajedno od Bureka koji smo snimali u Grčkoj pre deset godina“, kroz smeh je rekao Bane.

„Imali smo par scena u prve tri epizode, imamo još scena u narednih 10 epizoda. Uzbudljivo je jer se gledamo drugim očima, skeniramo jedan drugog, a znamo se ceo život. Raša je majstor, stvarno smo se zabavljali, nadam se da ćemo snimati narednih deset epizoda“, zaključio je Bane.

Serija
Serija „U zagrljaju crne ruke“ Foto:Promo

U fokusu serije su uobičajene stvari – atentati, abdikacije, dvorske intrige, državni udari, progoni političkih protivnika, ali i strastvene ljubavi i brakovi zakleti na vernost dok ih smrt ne rastavi… ili preljuba.

Drugim rečima, „U zagrljaju Crne ruke“ se bavi svakodnevnicom tadašnje političke scene i dvora Obrenovića, ali na humoristički način.

Serija
Serija „U zagrljaju crne ruke“ Foto:Promo

Osim pomenutih glumačkih imena, u seriji „U zagrljaju Crne ruke“ gledaćemo i Marka Pavlovića i Sanju Marković kao kralja Aleksandra i Dragu Mašin, Katarinu Marković kao kraljicu Nataliju, Ljubomira Bandovića, koji tumači lik Dragutina Dimitrijevića Apisa, dok će Nikolu Pašića tumačiti Filip Đurić.

U ostalim ulogama naći će se Mladen Andrejević, Miloš Đorđević, Srđan Miletić, Boris Milivojević, Nebojša Dugalić, Ivan Đorđević i mnogi drugi.

Treću, i za sada finalnu epizodu serije, možete gledati večeras na televiziji Nova S od 21.30 sati.

Bonus video

Bili smo na snimajućem setu serije „U zagrljaju Crne ruke“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar