5 činjenica koje niste znali o snimanju seks scena

Film 19. mar. 202111:36 > 11:42
Podeli:
Foto: WEINSTEIN CO / Planet / Profimedia

Ako se pitate da li bi glumci radije da vise sa litice ili da snimaju provokativne scene seksa - odgovor bi vas sigurno iznenadio. Ne samo da je jednostavnije igrati napetu, akcionu scenu, već je i puno zanimljivije i laganije. Ili tako barem svedoče iskustva glumaca i glumica koji su provodili i nekoliko dana pokušavajući da snime verodostojan seks na filmu.

Magazin “Esqurie” je sastavio neverovatne činjenice vezane za snimanje scena vođenja ljubavi u mainstream filmovima. Porno filmovi nisu ništa lakši za snimanje, ali oni imaju obrnuti problem – kako da se sve vidi i da bude uverljivo.

PROČITAJTE JOŠ

Ako ste mislili da su ova snimanja uživanje, nisu. Magazin “Esquire”, navodi da takva snimanja znaju da traju satima, a nekad i danima i da opet ništa ne bude urađeno kako treba, pa mora da se radi ponovo. Težak je taj glumački hleb, mada se ne bismo bunili da smo Vudi Harlson dok ga vezanog voli toples Aleksandra Dadario u True Detective. Da vam bude lakše, i ta je scena verovatno snimana satima.

Druga poteškoća je kad treba snimiti gej scenu seksa a glumci i snimatelji su strejt. To se desilo prilikom snimanja TV serije American Gods. Producent – koji je gej – je pogledao scenu koju su snimili i poslao ih da snime sve ispočetka jer je neuverljivo.

Polni organi su prekriveni 

Nisu svi glumci spremni da se skinu skroz goli na setu i zato kostimografi imaju spremljene futrole za muške glumce i samolepljive trake za ženske. Glumci dobijaju džakčić u boji kože u koji strpaju sve što imaju dole i podvežu kako se ne bi videlo ništa na setu. Žene s druge strane nose trake kojom prelepe vaginu.

Postoje dubleri za seks scene

Jedan od razloga je svakako to što neki glumac neće da se skida, mada je mnogo češće slučaj da jednostavno nemaju vremena ili neće da se zamaraju celodnevnim snimanjem seksa.

Scene seksa su koreografisane

Retko koja ljubavna scena je spontata, jer niko ne želi da vidi pravi seks na filmu. Da bi scena bila što atraktivnija, angažuju se koreografi koji će osmisliti scenu ili reditelj detaljno objasni šta tačno hoće, pa glumci jednostavno to ponovo prilikom snimanja. Romantično zar ne?

Erekcije se ponekad dese

Ako snimate sa super zgodnom glumicom scenu seksa desiće se da vaš penis poželi da se uključi u akciju. Dešava se. Doduše nekad glumici bude povređen ego kad se to ne desi, pa glumac mora da objašnjava da je on profesionalac koji dok snima misli na svoju pokojnu babu i gladnu decu Afrike.

Veštački znoj se nanosi tokom scena

U zavisnosti od želje reditelja, nanosi se malo ili više tečnosti koja glumi znoj. Ako je potrebno da se presijavaju glumci se mažu bebi uljem pomešanim sa vodom.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar