Dragan Petrović Pele Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Juče je sa početkom od 20 časova u Kombank dvorani održana premijera filma "Ime naroda". Za portal Nova.rs je, između ostalog, govorio i glumac Dragan Petrović Pele, koji je objasnio da film govori o časti i istoriji Srbije koja je, kako smatra, manje poznata mlađoj generaciji.

„Film je o časti. Govori o sjednjenju pokrajine Vojvodine republici Srbiji. To je jedan period o kome se, verujem, manje zna. Ja igram negativca, uslovono. Igram Tisiju Kolomona, predsednika Mađarske vlade. On je bio za sebe pozitivac, a mi ga, iz našeg ugla, percipiramo kao negativca“, rekao je on u videu za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Govoreći o radnji filma i praveći paralelu sa današnjim društvom, glumac je istakao:

„Mi ne razmišljamo mnogo o sebi, donosimo sud bez dovoljno znanja, sa puno pogrešnih informacija i zabluda o tome kakva je geopolitička situacija. Pogledajte koliko smo se angažovali oko izbora u SAD, kao da se to nas nešto tiče. Mi to radimo sa toliko strasti, kao da će direktno neki boljitak nama stići“, dodao je on.

Takođe je pričao i predrasudama.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Naravno da sam se susretao sa predrasudama. Tu možete biti samo strpljivi i ćutljivi, i onda će proći. Mi volimo da ogovaramo mnogo, to je simpatično. Ja to tako doživljavam, ne ljutim se i ne zameram. Razumem ljudsku potrebu da, kada ne mogu da podnesu sebe i svoj život, ogovaraju druge. Ljudski je to, ali možemo ipak malo da krenemo da se popravljamo. Bilo bi lepo da pažljivo biramo ono što nam prija, a ono što nam ne prija da odbacimo. Zapravo, da se dogovorimo ko smo. To nije lako. Ali, sada je došlo vreme da priznamo sebi sve svoje slabosti i vrline, da priznamo svoju istoriju i da prihvatimo sve što se desilo. Mi smo to što smo“, objasnio je glumac.

Ceo razgovor sa Draganom Petrovićem Peletom možete pogledati u videu na početku teksta.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Tagovi