Foto:Privatna arhiva

"Ovo situacija je veoma nepovoljna za decu i njihovo odrastanje jer momenat socijalizacije i druženja sa drugom decom, ljudima, širom porodicom, je veoma bitan za psihički zdravo odrastanje dece. Osim sistema obrazovanja deci je trpeo i sport kojim su navikli da se svakodnevno bave", rekla je pevačica za portal Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Danijela Karić maksimalno vodi računa o zdravlju svoje dece, pogotovo otkako se porodila sa najmlađim sinom kog je dobila u braku sa Ivanom Mileusnićem. Pevačica se trudi da stariji sin i ćerka ne osete vanrednu situaciju zbog koronavirusa, a isto tako ih je od samog starta naučila kako da se čuvaju bez opterećenja. Što se tiče novih pravila u vezi školske nastave od 1. septembra ona smatra da je celokupna situacija nepovoljna za decu, ali da će dati sve od sebe da to ne utiče na njihovo obrazovanje.

„Moram da priznam da smo moj muž i ja od samog početka ovog vanrednog stanja i celokupne situacije zbog korone veoma poštovali sve mere. Takođe, veoma smo odgovorni i obazrivi, možda po nekima sigurno preterujemo koliko vodimo računa, ali smatramo da su zdravlje i život nesto što nikako ne može da se nadoknadi, a pravo na grešku je apsolutno nedopustivo. Lepo kažu: „Bolje sprečiti nego lečiti“.
Ovo situacija je veoma nepovoljna za decu i njihovo odrastanje jer momenat socijalizacije i druženja sa drugom decom, ljudima, širom porodicom, je veoma bitan za psihički zdravo odrastanje dece. Osim sistema obrazovanja deci je trpeo i sport kojim su navikli da se svakodnevno bave. Nedostatak takmičenja u sportu, takođe. Mi smo imali tu sreću da škola „Kreativno pero“ u koju idu naša deca imaju fenomenalno organizovanu online nastavu i nismo brinuli ni tokom vanrednog stanja, ali ni sada kada se bliži početak nove školske godine. Naša odluka je svakako da deca u prvi mesec krenu u onlajn programu dok ne vidimo kako će se sve stabilizovati i da li će biti novog virusa od jeseni. Što se generalno tiče odredbi koje su donete, ne mogu da tražim zamerke i da sumnjam u kompetentnost onih koji su naučeni obrazovanjem i iskustvom da vladaju ovakvim situacijama i misle za dobro svih. Da budem iskrena, ne upućujem se dublje u odluke drugih ljudi već sa svojim suprugom razmatram samo ono što se tiče naše porodice, kuće i onoga na šta mi možemo da utičemo. Apropo ukidanja muzičke kulture i fizičkog naravno da je moj stav na prvu loptu da to nije ok i da je grehota decu uskratiti za ta dva divna predmeta u školi. 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)