Foto: Aston Martin Cognizant / Ferrari / Profimedia

Nakon više od 60 godina Aston Martin se vraća u Formulu 1, predstavivši novi bolid AMR21, koji će u novoj sezoni voziti Sebastian Fetel i Lens Strol.

Ekipa, koja je ranije bila poznata kao Racing Point, preimenovana je tokom zime, nakon što je vlasnik Lorens Strol preuzeo kontrolu nad poslovanjem Aston Martina. Nova ekipa se sada zove Aston Martin Cognizant F1 Team, čime će Aston Martin imati ekipu u Formuli 1 prvi put nakon 1960. godine, navodi „N1„.

PROČITAJTE JOŠ

Predstavljanje bolida ove ekipe iščekivalo se sa posebnim zanimanjem, a sada je otkriveno kako bolidom dominira boja “British racing green”, ali zadržano je i nešto ružičastih detalja.

Podršku timu su pružili glumac Danijel Krejg, ali i legendarni igrač američkog fudbala Tom Brejdi.

„Želim da čestitam Aston Martinu na povratku u F1 po prvi put od 1960. godine. Neverovatno je uzbuđenje za mene, a siguran sam i za sve ljubitelje F1, da vidim Aston Martin kako se ponovo trka u svojoj kultnoj Aston Martin Racing Green“, rekao je u video poruci glumac Danijel Krejg, koji igra britanskog tajnog agenta Džejmsa Bonda, koji u svojim filmovima često vozi Aston Martin.

Prezentaciju novog bolida vodila je glumica Džema Arterton, jedna od Bondovih devojaka.

Podršku Aston Martinu pružio je i legendarni Tom Brejdi.

„Hej Lens i Seb, navijaću za vas na svakom koraku,“ poručio je Brejdi.

Vlasnik ekipe Lorens Strol najavio je da ima velike planove.

„Moj prvi san bio je posedovanje ekipe u Formuli 1. Drugi san bio je sticanje značajnog udela u Aston Martinu Lagondi. Danas se radi o spajanju ta dva sna, ali ovo je samo početak. Naše ambicije su neograničene. Sad imamo na raspolaganju delove, ljude i partnere, kako bismo istinski napredovali,“ kazao je Strol.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)