Ćana o borbi s rakom: Nema tu plakanja, ustaneš i pobediš

Showbiz 27. okt. 202015:20 > 19:58
Podeli:
Foto: Youtube

"Ja sam 2013. godine saznala da sam bolesna, i to sasvim slučajno. Kao da mi je nešto govorilo: "ženo, idi na mamografiju". Imala sam neki loš osećaj. Otišla sam na pregled, a potom su rezultati pokazali da imam promenu. Ispostavilo se da je to bio sam početak bolesti. Odmah sam reagovala. Nema tu plakanja. Od toga nemate ništa, niti za to imate vremena. Naravno da mi nije bilo svejedno, ali imala sam samo jedan cilj - da ustanem i pobedim bolest", priča za Nova.rs u svojoj ispovesti o mučnoj borbi sa kancerom dojke, čuvena pevačica narodne muzike Stanojka Bodiroža, u narodu poznatija kao Ćana.

PROČITAJTE JOŠ

Oktobar se, kao Međunarodni mesec borbe protov raka dojke, obeležava u mnogim zemljama širom sveta, kako bi se skrenula pažnja na rasprostranjenost raka dojke i podigla svest o značaju prevencije i ranog dijagnostikovanja, kao i o mogućnostima pravovremenog započinjanja lečenja osoba obolelih od raka dojke.

Ovim povodom pozvali smo pevačicu Stanojku Bodirožu, poznatiju kao Ćana, koja se pre sedam godina borila sa karcinomom i uspela da pobedi opaku bolest.

Sreća u nesreći je ta, što je pevačica na vreme otkrila bolest, pa joj je kancer odstranjen, dok dalja zračenja u vidu hemoterapija nisu bila potrebna.

„Rekla sam sebi da više neću govoriti na tu temu jer me uvek vraća na težak životni period. Svaki put kad pričam o tome setim se kroz šta sam prošla. Ali, pošto je ovaj mesec posvećen borbi protiv raka dojke, želim još jednom da podstaknem žene na redovnu kontrolu. To je pod obavezno, jer se samo tako može odmah reagovati, sprečiti ili na uspešno lečiti“, kaže Ćana za Nova.rs, a zatim se priseća momenta kad joj je dijagnostikovana teška bolest.

Foto: Youtube/BN Music Official

„Ja sam 2013. godine saznala da sam bolesna, i to sasvim slučajno. Kao da mi je nešto govorilo: „Ženo, idi na mamografiju“. Imala sam neki loš osećaj. Otišla sam i uradila, a potom su rezultati pokazali da imam promenu. Ispostavilo se da je bio sam početak bolesti. Odmah sam reagovala. Uradila sam sva moguća ispitivanja i onda su me odveli pod nož. Nisam imala hemoterapije jer je kancer bio, na svu sreću, u ranoj fazi. Od tada redovno odlazim lekaru jer se posle operacije stanje mora pratiti“, priča čuvena pevačica.

Ćana ističe da, međutim, nije imala vremena za suze i strah jer se u takvim situacijama, kako kaže, mora odmah reagovati.

„Nema tu plakanja. Od toga nemate ništa, niti za to imate vremena. Bitna je vera u lekara i ozdravljenje. Samo pozitivne misli i jaka želja i volja da pobediš bolest. To je 50 odsto ozdravljenja. Naravno da mi nije bilo svejedno, ali imala sam samo jedan cilj – da pobedim bolest. Zato bih iskoristila priliku da zamolim sve devojke i žene da se redovno kontrolišu, jer ako se na vreme otkrije bolest, kasnije je sve lakše“, rekla je čuvena pevačica za Nova.rs.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.