Podeli
Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Kantautor Đorđe Balašević bio je čovek koji je svojim pesmama širio mir i ljubav, te neko ko je bio, ali će i ostati, upamćen po svojoj hrabrosti, istrajnosti i originalnosti, naprosto bio je drugačiji, potpuno svoj.

Pročitajte još:

Politički se nije isticao, ali se oštro borio protiv svih ljudi koji su svojom politikom uništavali mir u želji da stvore razdor među ljudima. Međutim, on je jednom prilikom svojoj publici na koncertu otkrio da su tokom devedesetih godina određeni političari pokušali da ga ubede da se kandiduje na predsedničkim izborima.

“Postoji jedan detalj u mom životu, jako interesantan, ekskluzivno ću vam ga večeras otkriti… Devedeset i neke, pre bombardovanja došla je kod mene jedna ekipa tipova… Ne bi verovali, u ponoć su banuli, svi su bili poznati političari i javni društveni radnici. Neću da vam govorim imena, neki od njih nažalost više nisu živi a neki nažalost još uvek jesu, ali je bila strašna ideja da me predlože za predsednika republike. Ja sam mislio da su pijani ili nešto. Ja sam gledao da sve okrenem na šalu, oni su mi objašnjavali zaleđinu i strategiju čitave te zamisli, tog poduhvata”, rekao je tada Balašević svojoj publici.

“Albanci će izaći da glasaju protiv Slobe, ako ti izađeš, mladi će svi glasati za tebe, Vojvodina će glasati za tebe. Ja sam im tada rekao, znate zašto: ‘Zato što znaju da se nikada ne bih kandidovao. Neću, prosto za to treba kvalifikacija’. Međutim, oni su meni tada rekli: ‘Ne, ne, ne moraš ti ništa da znaš ništa, ti samo pobediš i onda daš ostavku i preuzmemo mi koji znamo’. Svojevremeno su mi zamerali što sam imao u onoj pesmi ‘Jebo te voz koji te dono’. To sad uopšte više nije aktuelno. Sad je dovoljno reći samo: Jebo te voz. I gotovo”, rekao je Balašević na koncertu održanom 2017. u novosadskoj hali Spens.

Podsetimo, Đorđe Balašević preminuo je, 19. februara, u 68. godini života. Sahranjen je danas, nešto pre 13 časova na Novom groblju u Novom Sadu, u krugu najuže porodice i prijatelja.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar