Rok muzičar Momčilo Bajagić oprostio se od čuvenog bubnjara Dragoljuba Đuričića, koji je preminuo danas od posledica koronavirusa u 69. godini života.

Pročitajte još:

„Dragoljub je bio veliki čovek i veliki bubnjar. Bio je stvarno dobar drug i mnogo me je pogodila vest da je preminuo jedna takav čovek. Slava mu“, rekao je kratko Bajaga za Nova.rs.

Poznati muzičar Dragoljub Đuričić preminuo je danas u bonici “Dragiša Mišović” u Beogradu od posledica koronavirusa. Rođen je na Cetinju 10. februara 1953. Svirao je u grupama, Leb i sol, Yu grupa, Kerber. Bio je i bubnjar Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića. Pisao je muziku za pozorišne predstave, među kojima su “Art”, “Reservior Dogs”, “Bliže”…

Aktivno je učestvovao u građanskim protestima 1996/ 1997. predvodeći grupu od 30 bubnjara. Za doček 1997. godine svirao na centralnom gradskom trgu pred oko million ljudi koji su iz protesta prema tadašnjoj vlasti izašli na beogradske ulice.

U organizaciji pokreta “Otpor”, svirao je na koncertu priređenom u čast dočeka 2000. Pravoslavne Nove godine pred oko 200.000 ljudi, gde je zapravo “početak kraja” tadašnjeg režima.

Podsetimo, Dragoljub Đuričić preminuo je danas u 69. godini u bolnici „Dragiša Mišović“ u Beogradu od posledica koronavirusa.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.