Podeli
Predrag Azdejković Foto:Nova S

Direktor Međunarodnog festivala "Merlinka" Predrag Azdejković, govorio je u emisiji "Među nama" o seks skandalu u Briselu, Gordani Čomić, ali i o samom festivalu, koji će se održati od 3. do 6. decembra u Domu omladine u Beogradu.

Na samom početku razgovora voditeljka je Azdejkovića, kao LGBT aktivistu, pitala da prokomentariše seks skandal koji je potresao svet, u kojem je učestvovao i mađarski političar Jožef Zajer, koji je lično insistirao da se u Ustav unese da će Mađarska štititi instituciju braka, kao zajednicu muškarca i žene, a koji je uhapšen nakon što je skočio kroz prozor stana u kojem je bio na zabavi sa 24 muškarca.

“Uvek kažem – karma. Imamo puno vesti gde desničari ili religijozni ljudi, koji imaju antigej stavove, na kraju završe u nekim jako čudnim situacijama. Na primer – u javnom toaletu. Sećam se da je bila vest da je jedan od sveštenika, koji se bavio lečenjem gejeva, na kraju izašao i rekao – ja sam gej”,  odgovorio je Azdejković, a potom otkrio svoje iskustvo sa domaćim političarima.

Predrag Azdejković Foto:Nova S

“Iskustvo koje ja imam sa političarima je takvo, da, što se više zalažu za tradicionalne vrednosti, to su perverzniji”.

Gost Maje Nikolić je potom komentarisao i Zakon o istopolnim partnerstvima, o kojem se u poslednje vreme govori:

“Mislim da je ministarka Gordana Čomić jedna ozbiljna žena i da se nije javno oglasila u vezi toga, a da unapred nije pripremljena podrška”, istakao je Predrag Azdejković u emisiji “Među nama”.

Ceo razgovor Maje Nikolić i Predraga Azdejkovića pogledajte u videu ispod:

Komentari

Vaš komentar