Ana Nikolić ubrizgava sopstvenu krv da bi izgledala mlađe

Showbiz 21. jan. 202110:02
Podeli:
Foto: Instagram/ananikolicofficial

Pevačica Ana Nikolić, pokazala je na Instagramu svoj tretman lica - ubrizgavala je sopstvenu krvnu plazmu kako bi joj koža bila zategnutija.

„Moj omiljeni tretman, da izgledate lepo i mladoliko. Ovo je od sopstvene krvi i ništa ne boli“, rekla je Ana na snimku.

Ova terapija je poznata i kao PRP tretman podmlađivanja vlastitom krvnom plazmom. Ovom terapijom (platelet rich plasma) se u kožu čoveka ubrizgava njegova sopstvena krvna plazma tehnikom mezoterapije. PRP tretman na prirodan način podstiče stvaranje kolagena, obnavlja volumen istanjene kože i stvara nove krvne sudove.

PROČITAJTE JOŠ

Šta je PRP tretman krvnom plazmom?

Krvna plazma bogata trombocitima se više od trideset godina uspešno koristi u ortopediji i kardiologiji za procese bržeg zarastanja tkiva. Nakon toga, PRP plazma tretman je počeo da se koristi i u estetskoj dermatologiji zbog mnogobrojnih lekovitih faktora koje dobijeni serum sadrži.

PRP metoda podmlađivanja matičnim ćelijama je potpuno prirodna metoda aplikovanja sopstvene krvne plazme bogate trombocitima u tkivo pocijenta. Dobija se centrifugiranjem krvi, a serum koji se injektira u kožu je pun trombocita kojih ima i do četiri puta više nego što je uobičajeno. Trombociti su poznati i po svojoj važnosti u zgrušavanju krvi, ali sadrže i brojne faktore rasta i bioaktivne proteine koji utiču na regeneraciju tkiva i podmlađivanje.

Trombocitni faktori rasta i matične ćelije pomažu stvaranje novog kolagena i krvnh sudova, obnavljaju i poboljšavaju oštećenu kožu i poništavaju znake starenja. Oni imaju snažan efekat u podmlađivanju, regeneraciji i revitalizaciji kože.

Ovaj tretman se naziva još i „Drakula lifting“ ili „Vampirksi tretman“. Kratka npomena, PRP tretman i mezoterapija lica u kombinaciji daju izvrsne rezultate u podmlađivanju (a tome više ispod).

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar