Aleksandra Kovač u „Među nama“ o nominaciji za Zlatni globus

Emisije 16. dec. 202020:28
Podeli:
Aleksandra Kovač Foto:Nova S

Kantautorka Aleksandra Kovač bila je gost današnje emisije "Među nama". Ona je sa voditeljkom Majom Nikolić pričala o muzici iz filma "Dara iz Jasenovca", koju je ona komponovala, a koja je nominovana za nagradu Zlatni globus.

POGLEDAJTE JOŠ

Prvi put u istoriji domaće kinematografije jedan srpski film nominovan je za nagradu Zlatni globus, i to u svim kategorijama, uključujući i onu za najbolju filmsku muziku. Tim povodom Maja Nikolić je pričala sa Aleksandrom Kovač, kompozitorkom muzike iz ovog filma.

„Komponovala sam muziku sa mojim dugogodišnjim muzičkim partnerom, Romanom Goršekom, i nas dvoje kad smo saznali za nominaciju, bili smo zatečeni jer je to jedna mala šansa da se napokon čuje za srpsku filmsku muziku širom sveta“, ispričala je Aleksandra, i dodala:

Aleksandra Kovač Foto:Nova S

„Ovo je stvarno veliki film koji je zbog mnogo različitih stvari bitan, a pre svega je istorijski bitan jer je ovo prvi film koji se bavi temom Jasenovca i svih mučnih ubijanja koja su se tada dogodila.“

Na pitanje kako je nastala muzika za ovaj film, Aleksandra Kovač je objasnila sledeće:

„Mi smo počeli pre dve godine već da pričamo sa Gagom Antonijevićem koji je reditelj ovog fantastičnog filma. Mi sarađujemo evo već šest godina na svim njegovim genijalnim projektima – od „Ubica mog oca“, do „Državnog službenika“, „Zaspanke za vojnike“ i mnogih drugih, sada i na „Dari“. Prvih dana kada je počela pandemija, Roman i ja smo seli i počeli da komponujemo muziku koja je bila gotova za mesec i po dana, jer smo se, naravno, u potpunosti izolovali i udubili i stopili sa ovim filmom i njegovim likovima“, rekla je Aleksandra.

Celo njeno gostovanje pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Komentari

Vaš komentar