Stotine migranata u francuskom lučkom gradu Kale, provode dane smišljajući kako da se dočepaju Velike Britanije i boljeg života. Neki od njih skriveni iza ograde na krivini čekaju kamione koji usporavaju ne bi li nekako uspeli da se "zakače" na neki od njih pred ulazak u tunel ispod Lamanša.

Političari sa obe strane kanala pooštrili su retoriku protiv migranata i raspravljaju o tome kako ih zaustaviti, nakon što je hiljade njih prešlo na britansko ostrvo poslednjih meseci.

Dok jedni s nešto novca plaćaju za prevoz krhkim, pretrpanim čamcima, u često opasnim vodama, drugi pokušavaju uskočiti u neki od desetina hiljada komercijalnih kamiona koji prolaze svake sedmice između Francuske i Velike Britanije kroz tunel ispod mora.

Vozači kamiona navikli su na ove slepe putnike. Često i sami proveravaju svoja vozila, a redovne su i kontrole pogranične policije i sa jedne i sa druge strane.

Policijska tehnologija u tunelu skenira kamione u potrazi za neobičnim toplotnim izvorima i pokretnim senkama koje proizvode migranti, ako ih otkriju, policija ih hapsi i proteruje.

Neki upadnu i u ozbiljnu opasnost, organizacije koje zastupaju prava izbeglica izveštavaju da su primali pozive za pomoć i od migranata u hladnjačama u kojima su se umalo ugušili ili umrli usled hipotermije.