Veselinović: Mi više nemamo vremena za čekanje

Video 21. jun. 202113:28 > 14:12
Podeli:

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je danas na konferenciji za novinare ispred Skupštine da je nužno puno jedinstvo između opozicije i građana sa ciljem da se skloni režim i stvori demokratsko društvo u kome će vladati pravda.

On je povodom godinu dana od bojkota „lažnih, nedemokratskih, nelagalnih izbora“ rekao da je delegitimisanje Skupštine „koju praktično niko ne smatra ozbiljnom“ bio samo jedan od ciljeva bojkota.

Veselinović je rekao da bi trebalo uložiti „dodatni napor“ i objasniti predstavnicima Evropske unije „da mi više nemamo vremena za čekanje“.

On je istakao da je kraj septembra „poslednji rok za dogovor pod pokroviteljstvom EU oko slobodnih i poštenih izbora“ i naveo da EU to treba da zna.

Veselinović je rekao da predsednici, lideri i predstavnici stranaka moraju „sami da se žrtvuju da bi ostvarili ciljeve koje su sami sebi zadali, da daju primer građanima kako se bori za slobodu“.

On je zaključio i da je potreban „jedinstven front nakon oktobra u borbi za slobodne i poštene izbore“ i, ukoliko izbori budu slobodni i pošteni, „jedinstvena borba za pobedu na beogradskim, republičkim i predsedničkim izborima“.

Komentari

Vaš komentar