Vatrometom sa Kule Beograd obeležena Srpska nova godina

Video 14. jan. 202207:51 > 08:55
Podeli:

Vatrometom i laserskim projekcijama sa Kule Beograd sinoć je obeležen početak Nove godine po Julijanskom kalendaru, a zbog pogoršane epidemiološke situacije širom Srbije izostali su ranije zakazani koncerti i doček na otvorenom.

U Beogradu je odložen nastup Željka Joksimovića na Sava promenadi, a organizovana slavlja izostala su i mnogim gradovima širom Srbije.

Najavljeni koncert pevačice Anđeline Vujović u Parku Svetog Save u Nišu je otkazan odlukom Gradskog štaba, a leskovački Štab za vanredne situacije odlučio je da otkaže koncert Ace Pejovića, koji je trebalo da nastupi na Širokoj čaršiji.

Istu odluku doneo je i štab u u Prokuplju, otkazavši koncert Alena Islamovića na Trgu topličkih junaka, a dočeka se odrekla i opština Surdulica, koja će planiranih 1,1 milion dinara uložiti za nabavku neophodnog materijala za rad lekara i medicinskih sestara, kao i nabavku zaštitne opreme za vrtiće, osnovne i srednje škole u Surdulici.

Dom omladine Paraćin objavio je u sredu da otkazuje koncert predviđen na platou u centru grada, Čačani nisu imali priliku da 14. januar dočekaju na konceru Vesne Zmijanac, a proslave su otkazane i u Užicu i Somboru.

Pojedini restorani i hoteli su, kako je javila Radio-televizija Srbije, organizovali slavlja "uz obavezu poštovanja epidemioloških mera", ali mnogi su prelazak u novu godinu dočekali u krugu porodice.

Epidemiolozi ocenjuju da rekordan broj novozaraženih u Srbiji u poslednja tri dana nije samo posledica omikron soja korona virusa, već i masovnih proslava Nove godine, a naročito u Beogradu gde su gradske vlasti saopštile da je na ulicama uz dva koncerta i vatromete bilo više od 100.000 ljudi, uključujući i goste iz inostranstva i zemalja bivše Jugoslavije.

Komentari

Vaš komentar