Predsednik PSG-a Pavle Grbović, povodom podnošenja inicijative za pokretanje postupka za zabranu rada udruženja Levijatan, poručio je ispred Republičkog javnog tužilaštva da su se tu okupili da Zagorki Dolovac još jednom daju šansu da počne da radi svoj posao.

Pavle Grbović je rekao da su se okupili da Zagorki Dolovac još jednom daju šansu „da radi svoj posao“.

„Pošto nije imala stida kada se prijavila za drugi mandat, mi joj dajemo šansu da u tom mandatu učini nešto čega se na kraju neće stideti, što je u njenoj nadlženosti. U njenoj nadležnosti jeste da pokrene postupak pred Ustavnim sudom za zabranu rada udruženja ili političkih organizacija… Mi ćemo predati inicijativu za zabranu udruženja „Levijatan“. Verujem da svi znate o kakvom se udruženju radi, da je reč o lažnim zaštitnicima životinja, da je reč o lažnim patriotama, da je reč o jednom paramilitarnoj formaciji koja je u direktnoj vezi sa MUP i srpskim službama bezbednosti. Poslednji u nizu slučajeva desio se u Kragujevcu, gde su pripadnici MUP-a stajali ispred jednog od azila za pse i sprečavali ljude da uđu na svoje radno mesto, dok je ekipa Levijatana unutra radila šta je radila. Tog trenutka je država prestala da postoji. Onog trenutka kada paramilitarna organizacija preuzme nadleženosti MUP-a, država prestaje da postoji, jer gubi jedno od svojih osnovnih svojstava, a to je monopol fizičke sile“, naveo je Grbović.

On je rekao da ljudi podržavaju inicijativu ali da se plaše jer „su to nasilnici, a ova država je nespremna da ih zaštiti i ova država se plaši njih, umesto da se oni plaše države“. Rekao je da se neće zaustaviti dok ova organizacija ne bude ugašena.

 

 

 

Komentari

Svi komentari (2)