Požar u Pop Lukinoj – svedočanstva sa lica mesta

Video 11. maj. 202113:27 > 15:19
Podeli:

Veliki požar izbio je oko 13 sati u Pop Lukinoj 15 u centru Beograda, a kako saznajemo, vatra je izbila u stanu u kome je bilo dvoje starijih ljudi, među kojima je i nepokretna žena (84), koja je teško povređena. Kako saznajemo sa terena, navodno je reč o stanu prevodica, pisca i uglednog Beograđanina Nikole Bertolinija, koji je nepovređen izveden iz zgrade.

Požar je buknuo na drugom spratu zgrade oko 13 sati, a u gašenju je učestvovao veliki broj vatrogasaca. Kako nam jedna stanarka pomenute zgrade ispričala, još im nije rečeno šta je uzrok požara, mada se pretpostavlja da.je nepokretna starica nekako došla do upaljača.

„Oni inače imaju 24časovnu negu i komdinica, pošto je nepokretna, nikada nije sama. Ovog puta se izgleda dogodilo da je ta žena što je čuva izašla do prodavnice na minut, mislim da je otišla da kupi pelene, i dogodilo se šta se dogodilo“, kaže stanarka.

Njen sin, koji je pomogao u gašenju požara i zbrinjavanju starijih komšija se dobro oseća i nije povređen.

„Čuli smo da se nešto dešava i osetili smo dim, sve se desilo jako brzo. Izvukli su komšinicu koja je imala opekotine. Vateogasci,policija i hitna su brzo došli tako da je hitna odmah zbrinula i odvezli su je, koliko znam u teškom je stanju. Oni su stariji ljudi, žena je nepokretna, strašno…“, kaže nam komšinica.

Komentari

Vaš komentar