Podrška novinarima KRIK-a – ne crtajte nam mete na leđima!

Video 16. mar. 202114:13
Podeli:

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić pozvao je danas u ime više novinarskih organizacija Republičko javno tužilaštvo da se izjasni o indicijama koje pojedini mediji iznose protiv redakcije KRIK i o tome da li se protiv nekoga iz redakcije KRIK vodi postupak.

On je na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije zatražio da se i Regulatorno telo za elektronske medije izjasni o širenju dezinformacija na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću, posebno na televiziji Pink.

Bodrožić je rekao da medijske organizacije traže od kolegijuma Skupštine Srbije da osudi zloupotrebu skupštinske govornice za napade na novinare, a javne servise Radio-televiziju Srbije i Radio-televiziju Vojvodine da izveštavaju o urušavanju slobode medija u Srbiji.

Bodrožić je ukazao da su oni napustili Radnu grupu za bezbednost novinara jer nije osudila napade na KRIK i da se razmišlja da napuste i druge radne grupe, te dodao da vlast nije spremna da učini sve da bi mediji bili slobodni.

Urednik KRIK Stevan Dojčinović rekao je da su tabloidi glasnogovornici vlasti i da bez dokaza povezuju KRIK i kriminalne grupe.

Kako je rekao napadi na KRIK traju već pet godina, zbog toga je redakcija tužila neke novine i dobila ih na sudu, ali da je ovo najopasniji napad do sada jer se KRIK povezuje sa jednim od kriminalnih klanova koji su u ratu.

Komentari

Vaš komentar