Pavlović: Kako su Siniša Mali i CLC grupa ojadili Beograd

Video 01. apr. 202113:50
Podeli:

Odbornik Narodne stranke Miloš Pavlović izjavio je danas na konferenciji za novinare ispred Sava centra da je CLC grupa od 2015. do 2018. godina obavljala uslugu prevoza Beograđana "bez tendera i bez potisanog ugovora" sa gradom, da je to naplaćivala podnošenjem tužbi Privrednom sudu i da je od Grada naplatila 852 miliona dinara.

On je povodom današnje sednice Skupštine grada je rekao da sumnja da se radi o velikim malverzacijama zbog načina koji je CLC grupa prevozila putnike i načina na koji je plaćena.

Pavlović je rekao da je u svim postupcima Gradsko javno pravobranilaštvo priznalo tužbe CLC grupe bez sudskog postupka.

On je istakao da postoji osnovana sumnja da je ministar finansija i nekadašnji gradonačelnik Siniša Mali u nameri da protivpravno pribavi sebi finansijska sredstva, „a u prethdodnom dogovoru“ sa Gradskim javnim pravobranilaštvom i CLC grupom, omogućio toj firmi da prevozi putnike bez ugovora, a zatim je to nezakonito obavljanje posla isplatio priznanjem tužbenog zahteva u sudskim postupcima.

Pavlović je rekao da je simptomatično da se u tim sudskim postupcima pojavljuju „uvek iste stranke, sa istim advokatom i da nema suđenja“.

Komentari

Vaš komentar