Krajnje je vreme da se sistem koji je na snazi 30 ili 75 godina, promeni, da se ustane i da kaže "dosta", jer su u njemu svi ljudi, bez obzira na imena i stranke, korumpirani, ocenili su danas učesnici tribine pokreta Dveri.

Predsednik nevladine organizacije Koalicija za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović konstatovao je da je korupcija zaštitno lice Srbije, jer je vlast uradila sve kako bi „ubila konkurenciju i cementirala monopole“. On je predložio i predstavnicima opozicije i medijima da mesec dana ne pominju ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da ga ostave „u gluvoj sobi sopstvenog besmisla, sam sa sobom“.

Otpušteni pripadnik Žandarmerije Zlatko Gigić, koji na posao nije vraćen ni pored odluke suda, rekao je da je u sferi bezbednosti sve ogrezlo u korupciju, a da se zna da se na određena mesta starešina u pojedinim gradovima dolazi preko političkih poznanstava i partijskim vezama. Zemlja je duboko u rukama organizovanog kriminala, koji ima spregu sa vrhom vlasti, ocenio je Gigić, koji je dobio otkaz zbog toga što je bio u kordonu koji je pretukao brata predsednika Srbije Andreja Vučića tokom Parade ponosa.

Novinar Srđan Škoro naglasio je da je samo jedna reč – „odgovornost“, ta koja menja kompletan sistem u zemlji, jer do sada decenijama niko nije odgovarao za ono što je radio, ni vlast ni opozicija. Onog trenutka kad neko bude odgovarao – menja se taj sistem, rekao je Škoro, uz opasku da je najveći problem što zakoni postoje, ali ne vrede za određeni broj ljudi.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da je „problem svih problema“ u Srbiji nakadarni, korumpirani i kriminalni sistem u poslednjih 30 godina, „a u mnogim elementima se nije menjao od 1945. godine“.

Komentari

Svi komentari (5)