Ova „sibirska kraljica“ već godinama pleni svojom lepotom

Video 08. apr. 202110:18
Podeli:

Marija Šarapova je sa samo četiri godine dobila je svoj prvi reket od dvostrukog Gren slem šampiona Jevgenija Kafeljnikova. Uz očevu pomoć pravila je prve teniske korake, prebacujući lopticu u obližnjem parku. Iz dana u dan Mašin entuzijazam je rastao, a ona je svakodnevno vežbala udarajući loptu o zid kuće u kojoj su živeli.

Prekretnica u njenom životu dogodila se kada je 1993. godine učestvovala na turniru u Moskvi, gde je njen potencijal zapazila Martina Navratilova. Ona je predložila je njenom ocu da Mariju odvede na prestižnu tenisku akademiju Nika Boliterija na Floridi. Čehinja, koja je nastupala pod zastavom SAD-a, smatrala je da je to najbolje mesto da devojčice Marijinog uzrasta razviju tenisku veštinu.

Pobedivši Saru Erani u junu 2012. godine na Otvorenom prvenstvu Francuske, Šarapova je postala deseta žena koja je osvojila sva četiri velika turnira. I to na pariskoj šljaci, podlozi za koju je svojevremeno rekla da se na njoj oseća kao “krava na ledu”. Prethodno je slavila i 2008. godine na Australian Open-u, kada je u finalu savladala našu Anu Ivanović.

Marijina atraktivnost nije prošla nezapaženo sa komercijalnog aspekta. Snimila je reklame i bila zaštitno lice brojnih svetskih kompanija.

Svojom lepotom začarala je kolege Endija Rodika, Grigora Dimitrova i košarkaša Sašu Vujačića. Ova „Sibirska kraljica“ popularna je i na društvenim mrežama, a na Tviteru i Instagramu ima preko 14 miliona pratilaca.

Komentari

Vaš komentar