Obradović: Posle smrti Cvijana ostaju mnoga pitanja

Video 30. mar. 202115:23 > 15:29
Podeli:

Otvoreno pitam Aleksandra Vučića da li je Vladimir Cvijan bio njegov "čovek za vezu" sa Stankom Subotićem Canetom, Miroslavom Miškovićem i Bogoljubom Karićem, i da li su sva tri kontroverzna biznismena finansirala stvaranje Srpske napredne stranke, izjavio je danas lider Dveri Boško Obradović na konferenciji za novinare na Andrićevom vencu.

Obradović je upitao i šta su Mišković, Karić i Subotić „dobili zauzvrat“ nakon dolaska SNS na vlast i istakao da „jedino što znamo da su sva trojica oslobođena svih optužnih predloga koji su protiv njih vođeni“.

On je upitao i da li je cena „oslobađanja“ Miškovića, Karića i Subotića „plaćena obilatim sponzorisanjem SNS, šta je o svemu tome znao Cvijan“ i da li je on bio „direktni kurir između Vučića i ova tri kontroverzna biznismena“.

Obradović je upitao i da li je Cvijan možda nešto znao o uslovima pod kojima se predao Darko Šarić i da li je Cvijan u jednom trenutku postao „direktna konkurencija Aleksandru Vučiću za mesto predsednika SNS“.

Cvijan je, podsetio je Obradović, „ni godinu dana nakon dolaska SNS na vlast postao disident i vođa frakcije unutar SNS, otvoreno progovorio o svemu što je već tada video da je problem u SNS, da je Vučić diktator u Predsedništvu SNS, da čisti sve nepodobne kadrove, da se meša u rad pravosuđa i ima vezu sa raznim kriminalnim i koruptivnim aferama“.

Obradović je rekao da su državni organi, a ne tabloidi „dužni punu istinu o onome što se desilo i što je pozadina misteriozne smrti“ Vladimira Cvijana. Obradović je rekao da državni organi treba da odgovore ko je pronašao beživotno Cvijanovo telo, da li je sprovedena odgovarajuća policijska istraga, da li je zaista u pitanju samoubistvo, kakvi su tragovi pronađeni, da li je istraženo šta je Cvijan radio u danima pred smrt, ko se s njim tada viđao i kada se uopšte vratio u Srbiju.

Obradović je rekao da je Cvijanova sudbina važna jer je on „simbioza i bivše i sadašnje vlasti i zato što je on mnogo znao i o vremenu Borisa Tadića, i još više o stvaranju SNS, njenim prvim opozicionim godinama i dolasku na vlast“.

Komentari

Vaš komentar