Najbolji svetski skakači u vodu oduševili publiku u Mostaru

Video 30. avg. 202119:18
Podeli:

Mostar je proteklih dana bio domaćin najboljim svetskim visinskim skakačima u vodu, a spektakularno takmičenje završeno je finalnom serijom skokova nakon koje su se Rijana Ifland i Geri Hant pokazali najkonstantnijim.

Takmičenje u Mostaru bilo je drugo u ovogodišnjem kalendaru „Red Bull Cliff Diving“ svetskog prvenstva, a nakon Mostara slede serije u Irskoj i Italiji.

Rijana Ifland nastavila je izvanredni pobednički niz svojom 10. uzastopnom pobedom u Svetskoj seriji „Cliff Diving World“ koja je tokom vikenda održana u Mostaru.

Australijanka je oduševila publiku skokovima sa platforme postavljene na 21 metar iznad Neretve. Četvorostruka šampionka nadmašila je Meksikanku Adrijanu Himenez i Kanađanku Džesiku Makaulaj koje su zauzele drugo i treće mesto.

Ifland sada vodi u generalnom plasmau sa neverovatnih 140 bodova.

U muškoj konkurenciji, Geri Hant, koji je bio bez pobede u ovoj godini uspeo je da se domogne četrdesetog trijumfa u svetskoj seriji, prvog otkako je izabrao da predstavlja Francusku umesto Velike Britanije.

Hantu su se na pobedničkom postolju pridružili Rumun Nikita Popovici, kao i ruski favorit Nikita Fedotov.

Skakači su u Mostaru skakali sa Starog mosta koji je remek-delo orijentalne arhitekture iz 16. veka, i simbol koji svedoči brutalnosti rata koji je u Bosni i Hercegovini vođen od 1992. do 1995. godine.

Stari most koji spaja desnu i levu obalu Neretve, srušen je 9. novembra 1993. godine nakon što je u više navrata pogođen tenkovskim projektilima.

Most, visok 24 metra u najvišem delu, je obnovljen i ponovo otvoren u julu 2004. godine, a 2005. godine uvršten je na listu UNESCO-ovih zaštićenih spomenika kulture.

Komentari

Vaš komentar