Idući putem imunizacije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obreo se i u Rudnoj Glavi, mestu nadomak Majdanpeka. Ničim izazavno, ovo selo je danas postalo centar svih zbivanja u Srbiji, jer je svoju vakcinaciju u njemu, nakon nekoliko odlaganja, najavio prvi čovek države.

A od danas, žitelji Rudne Glave moći će da se pohvale i da je baš kod njih, posle nekoliko odlaganja, predsednik države primio prvu dozu vakcine protiv koronavirusa.

“Sutra ću da primim Sinofarmovu vakcinu i verujem da će veliki broj ljudi posle toga prihvatiti vakcinaciju u Srbiji”, najavio je prethodnog dana Vučić svoj dolazak u Rudnu Glavu.

Najveći broj meštana Rudne Glave sa kojima smo razgovarali nam je rekao da se do sada nisu vakcinisali, odnosno da su čekali baš da dođe Vučić kako bi zajedno sa njim primili vakcinu.

U iščekivanju Vučića, žitelji ovog sela priveli su kraju sve radove na uređivanju seoskih ulica duž kojih su postavljene zastave Srbije. Centar sela doveden je “pod konac” i sve je bilo spremno za dolazak čoveka od kojeg ovdašnje stanovništvo ne očekuje samo vakcine, već i konkretnu pomoć kako bi najveće selo u opštini Majdanpek počelo da se razvija.