Luna park: April u Beogradu, ranjenom gradu

Video 01. apr. 202119:00
Podeli:

Dragi svi, evo nas na početku aprila i vreme je za veliko prolećno spremanje - pa da vidimo šta se iza kulisa prostorija onih koji odlučuju o ovom gradu dešava. Vreme je za dejt sa velikim prijateljem serijala Luna park, dr.Đorđem Miketićem, piscem i čovekom koji stoji ispred inicijative "Srce grada" - na lokalnim izborima uspeli su da uđu u Skupštinu opštine "Stari grad" gde su jedina opozcija te imamo insajdera.

Znate,
dok mi brojimo dane do vakcine, revakcine i dok brojimo antitela u sveopštoj konfuziji i dok besparica opasno kuca na vrata – neki ljudi prave paklene planove da i dalje ruiniraju i ranjavaju ovaj grad, a sve zarad sopstvenog profita na štetu nas građana.
Eto, na primer, sumanuta ideja o pretvaranju Studentskog parka u podzemnu garažu došla je na red – uprkos tome što su upravo tu svi arheološki slojevi rađanja ovog grada od Singidunuma do danas.
Izgleda da gradski oci za to ne daju ni 5 para – njih samo milioni zanimaju.
Studentski trg je samo jedan od primera – u opasnosti su i Makiš, Savski nasip, bukvalno na svakoj opštini sada već postoji potencijalno žarište.
Priča sledi…

Dobrodošli u Luna park!

Premijera – četvrtkom:
Posle 19h – portal Nova.rs
22h – TV premijera NovaS

(format je dostupan i na YouTube kanalu – Nova S, playlista – Nova.rs)

Autorka: Luna Lu

Komentari

Vaš komentar