Loto groznica trese Ameriku: Ko je dobitnik milijarde dolara

Video 27. jan. 202121:00
Podeli:

Pitanje svih pitanja u Americi više nisu protesti, inauguracija Bajdena, impičment Trampa… Glavna tema je – ko je srećni dobitnik džekpota u „mega milions“ lutriji vrednog milijardu dolara.

Pošto više od četiri meseca nije bilo pogodaka, dobitak od 1.05 milijardi dolara u najnovijem izvlačenju pripao je srećniku koji je tiket kupio u mestu Novaj, kraj Detroita u Saveznoj državi Mičigen. Džekpot je izvučen u petak a stigao je nakon 37 uzastopnih izvlačenja bez pobednika. Tako je jedna osoba u celoj SAD izabrala sve dobitne brojeve, dakle, za razliku od ostalih velikih dobitaka ovaj srećnik neće morati da deli nagradu. Šanse za pobedu bile su 1 naprema 302,5 miliona. Organizatori očekuju da će se vlasnik dobitnog tiketa najpre „sabrati“, napraviti željeni plan isplate nagrade, i da će se tek onda javiti.

To je treći po veličini loto džekpot u istoriji SAD. Pobednik – koji je tiket kupio u prehrambenoj prodavnici Kroger u predgrađu Detroita ima mogućnost izbora da li će to podeliti na 30 godišnjih rata ili će prihvatiti gotovinsku isplatu od 776,6 miliona dolara. Podsetimo, najveći džekpot u istoriji USA osvojen je početkom 2019. godine, kada je u Južnoj Karolini dobitak iznosio neverovatnih 1.5 milijardi dolara. Zanimljivo je da zakon u Mičigenu, u cilju zaštite ličnih podataka, dozvoljava dobitniku da ostane anoniman.

Komentari

Vaš komentar