Urednik nedeljnika „Vreme“ Filip Švarm rekao je, na komemoraciji povodom smrti novinara Vladana Radosavljevića, održanoj u „Dorćol placu“, da njegova smrt na neki način oslikava društvo u kom živimo, vreme u kome je agresija i nasilje dokaz uspeha u životu, u kome je bahatost i nasrtljivost mera dobrog ukusa, u kome ako ste na određenoj strani, onda možete sve.

„Vladan na to nikad nije pristao, ali ni on izgleda nije mogao da pobegne od ovog užasnog vremena protiv koga je uradio sve što je mogao“, kazao je Švarm.

Prema njegovim rečima, smrt novinara je neljudska, toliko neljudska i strašna da i danas njegova porodica i prijatelji ne mogu doći sebi od toga šta su čuli tog dana.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Željko Bodrožić kazao je da je Vladan Radosavljević otišao kada nam je bio najpotrebniji.

„Najpotrebniji su nam ljudi kakav je on bio – jasnih uverenja koji ne trpe kompromis“, rekao je Bodrožić.

Autorka emisije „Utisak nedelje“ Olja Bećković rekla je da joj je Radosavljević bio najbolji drug i istinski gospodin, što mu nikada nije rekla.

„Vladan je bio čovek sa obrazom, sa obrazom od svile koji se crveneo pred tuđim sramotama. Bio je sav od reda i crveneo je pred neredom. Obraz mu se nikada nije navikao na prostakluk“, kazala je Olja Bećković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar