Dr Jovanović: Ne, nijedna vakcina ne izaziva neplodnost – upravo suprotno

Video 25. okt. 202119:50 > 26. okt. 2021 11:41
Podeli:

"Ne, nijedna vakcina ne izaziva neplodnost - ona vas upravo štiti": to za portal Nova.rs i naš serijal "Razbijamo zablude o vakcinaciji" kaže dr Ana Jovanović, načelnica Dnevne bolnice u porodilištu Narodni front. Malo ko je veći autoritet od nje u ovoj oblasti: ne samo što svakodnevno donosi decu na svet, nego je i predsednica republičke komisije za borbu protiv neplodnosti.

Dr Jovanović ovako odgovara na jednu od tvrdnji koja se (pre)često pojavljivala u razgovorima sa nevakcinisanim, mladim ljudima: „Neću moći da imam decu ako se vakcinišem“.

Ono na šta doktorka ukazuje je upravo lanac dezinformacija koji do građana dolazi putem medija.

„Primenom vakcine nikako ne možemo uzrokovati neplodnost. Upravo će vas vakcina zaštititi, tako što će sačuvati vaše zdravlje. Nijedna vakcina protiv koronavirusa nema uticaj na neplodnost“, rekla je doktorka u razgovru za Nova.rs.

Podsećamo, prema preporuci RFZO treća, buster doza vakcine treba da bude od istog proizvođača kao i prve dve koje ste primili.

U videu koji sledi pogledajte odgovore dr Jovanović na pitanja:

– Otkud mladima takvo uverenje?

– Kako, sa druge strane, infekcija koronavirusom može da utiče na plodnost?

– Šta kaže vaše iskuskustvo sa trudnicama u GAK Narodni front – koliko su trudnice koje su se vakcinisale pre začeća česta pojava?

– Koja je Vaša preporuka mladima koji planiraju potomstvo?

Komentari

Vaš komentar