Domovi zdravlja započeli vakcinaciju starijih od 75 godina

Video 15. jan. 202112:57 > 13:03
Podeli:

Vakcinacija prvih 1.000 građana, starijih od 75 godina, koji su se prijavili preko portala eUprava, počela je danas u Beogradu.

U Domu zdravlja Novi Beograd, među prvima je vakcinu primio i 91-ogodišnji Vladislav Jeftić, koji se, kaže, prijavio već prvog dana. On je primio Fajzerovu vakcinu, ali, kako je dodao, nije birao, jer mu je svejedno koju će vakcinu primiti. „Nisam imao dilemu kada sam se prijavio. Ovo je najbolji način da se čovek zaštiti.“ Prvog dana kada je počela prijava za vakcinaciju preko eUprave, 11. januara, sin ga je prijavio za vakcinaciju i juče je stigao telefonski poziv iz Doma zdravlja Novi Beograd da dođe jutros da se vakciniše.

Danas u 10 sati počela je vakcinacija protiv korona virusa u domovima zdravlja na Voždovcu, Vračaru, Zemunu, Zvezdari, Savskom vencu, Starom gradu, Paliluli, Novom Beogradu, Čukarici i Rakovici. Vakcinacija građana starijih od 75 godina koji su se prijavili preko eUprave nastavlja se i sutra širom Srbije. Procedura je takva da svakog kandidata pre vakcinacije pregleda lekar opšte prakse. „Sutra se nastavlja vakcinacija u ostalim gradovima u Srbiji – Novi Sad, Niš, Čačak…gde će se na određenim punktovima obavljati imunizacija.

Vakcina ide po određenom planu i daje se u kontinuitetu“, rekao je Aleksandar Stefoski, državni sekretar Ministarstva zdravlja. On je naveo da cepiva ima dovoljno i da stiže periodično onako kako je planirano.

Kako funkcioniše vakcina protiv koronavirusa

Komentari

Vaš komentar