Đokić i Popović o izboru rektora: Ovo nije revolucija

Video 25. maj. 202116:07 > 17:33
Podeli:

Savet Univerziteta u Beogradu izglasao je na današnjoj sednici Ðokića za 43. rektora UB, sa 23 glasa, dok je dosadašnja rektorka Ivanka Popović dobila 17 glasova. Ðokić je preneo novinarima da mu je velika čast i obaveza što je izabran za rektora Beogradskog univerziteta.

„Potrudiću se da doprinesem koliko god budem mogao afirmaciji i ugledu ovog Univerziteta. Biću dostupan za sve članice Univerziteta pođednako, za studente, institute, fakultete, nenastavno osoblje“, poručio je Ðokić.

Kaže, radiće se na unapređenju studijskih programa, međunarodne saradnje, naučno-istraživačkih radova…

„Najbitnije je da se Univerzitet ujedini, da se sve članice pitaju na jednak način i da zajednički konsenzusom donosimo odluke koje su važne za strateška pitanja Univerziteta, čiji pravac se neće menjati. Neće biti nikakve revolucije“, istakao je Ðokić.

„Radila sam po svesti i savesti, a istorija će suditi o svima nama“, kazala je rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović nakon što na današnjoj sednici Seveta univerziteta nije izabrana za drugi mandat na toj funkciji.

„Čestitam kolegi Đokiću na izbornoj pobedi, novom timu želim sve najbolje. Mogu da kažem da je ovo prvi put da je Savet Univerziteta išao mimo glasanja Senata. Pretpostavljam da sve ima razlog zbog čega se tako dešava“, kazala je još uvek aktuelna rektorka Popović.

Na pitanje zbog čega je nakon prednosti koju joj je dao Senat, Savet Univerziteta nije podržao drugog kandidata, rektorka je odgovorila: da je „najbolje da svako zaključi za sebe“.

Ona će funkciju rektora obavljati do oktobra, a nakon toga će se posvetiti naučnom radu.

Komentari

Vaš komentar