Đilas: Režim svoje afere zatrpava falsifikatima protiv mene

Video 06. maj. 202114:01 > 15:26
Podeli:

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je na konferenciji za novinare da je pre nekoliko dana na zahtev njegovog advokata stigao odgovor iz Sosijete Ženeral banke u Cirihu u kome se jasno kaže da kompanija "Open interenešnel", "Multikom open", za koju su pojedini mediji navodili da je u njegovom vlasništvu, nema nikakav račun u Švajcarskoj u Sosijete banci u Cirihu.

„Kada neko izgovori jednom što nije istina, to je stvar koja može da se desi. Kada neko više desetina ili stotinu puta, izgovori istu laž, onda to nije slučajnost i iza toga stoji jasna namera, a možda i patologija. Pre skoro dva meseca, ljudi koji vode ovu zemlju i neki mediji su izmislili priču o računima na Mauricijusu u Sosijete Ženeral banci u Švajcarskoj. Kasnije su tu priču raširili na još 15 zemalja i nekoliko desetina računa“, rekao je Đilas.

Đilas je rekao da je pre 45 dana podneo krivične prijave protiv Vučića, Malog, Vladanke Malović, jer je bilo jasno po njihovim izjavam da su umešani u pravljenje tih falsifikata, kao i Miodraga Vučelića i Andrijane Nešić.

„Jasno je da ti dokumenti nemaju nikakve veze sa tim bankama. One ih nisu izdali, što znači da ih je neko negde napravio, falsifikovao ih i iznose i moje ime i logo od banaka. To je činjenica, kao što je činjenica da 45 dana tužilaštvo nije preduzelo nijedan jedini korak, koliko ja znam“, izjavio je lider SSP i istakao da falsifikovanje dokumenata predstavlja kršenje zakona, što je kažnjivo i sa nekoliko godina zatvora.

Komentari

Vaš komentar