Desetominutne ovacije za „Tomu“ na Sarajevo film festivalu

Video 21. avg. 202108:11 > 10:05
Podeli:

Sarajevo film festival svečano je zatvoren sinoć premijerom filma "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića, koji je nagrađen desetminutnim ovacijama gledalaca.

Ekipa Bjelogrlićevog filma, koji govori o kompozitoru i pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću (1938-1991), zaslužila je burne aplauze posetilaca u rasprodatom otvorenom prostoru „Ljetnog kina Koka kola“ u srcu Sarajeva.

Od članova ekipe „Tome“, festivalskoj publici su se poklonili, pored Bjelogrlića, tumač naslovne uloge Milan Marić i Tamara Dragićević koja igra pevačicu narodne muzike Silvanu Armenulić (1939-1976).

Komentarišući prijem sarajevske publike, Bjelogrlić je rekao: „Nije da nisam očekivao, ali ovoliko nisam!“

„Uložili smo mnogo napora, snage i emocija u ovaj film. Nadam se i čini mi se uspeli ste da osetite deo te emocije. Verujte koliko smo mi, koliko sami ja srećan večeras. Hvala vam na divnom dočeku“, rekao je Bjelogrlić publici.

Poklonili su se Sarajlijama i glumci Petar Benčina, Milena Radulović, Denis Murić, kao i scenografkinja Jelena Sopić, koproducent filma i kompozitor Željko Joksimović, direktor fotografije Goran Volarević, korežiser i koscenarista Zoran Lisinac i izvršni producent Vladimir Lisinac.

Zbog izuzetnog interesovanja Bjelogrlićev film je išao večeras u još par festivalskih prostora, a tražila se stolica više i u „Ljetnom kinu Koka-kola“ gde je po proceni organizatora bilo 1.750 posetilaca.

„Impresionistički portret“ uspona i padova boema Zdravkovića poznatog, između ostalih, po pesmama „Dotak’o sam dno života“, „Dva smo sveta različita“, „Ljiljana“ i „Tužno leto“, prikazan je u okviru festivalskog netakmičarskog programa „Open er“.

Sarajevo film festival predstavio je 48 takmičarskih igranih, dokumentarnih, kratkih i studentskih filmova, kao i brojna ostvarenja u netakmičarskim programima poput „Open era“, gde je bila premijera „Deset u pola“ oskarovca Danisa Tanovića, na otvaranju manifestacije 13. avgusta.

Komentari

Vaš komentar