Čomić: Ne može SPC odlučivati o istopolnim zajednicama

Video 25. mar. 202113:00 > 14:20
Podeli:

Ministarka za ljudska i manjinska prava Gordana Čomić izjavila je danas da se nada da će u dijalogu zakonu o istopolnim zajednicama razgovarati na činjenicama i da na račun zakona dolaze kritike onih koji ga nisu pročitali.

Čomić je novinarima na događaju „Dijalog promena: Podrška reformama kroz saradnju organizacija civilnog društva i javnih vlasti“ ponovila da istipolne zajednice nisu brak i da nema usvajanja dece.

Upitana o informacija da i Srpska pravoslavna crkva želi da razgovara, Čomić je rekla da je Ministarstvo na čijem je čelu već uputilo poziv javnim ličnostima iz apela 212 koje se protive zakonu i da će dijalog biti otvoren, kao i da ne sumnja da svoje argumente imaju i crkva i druge verske zajednice.

Na pitanje što protivnici zakona govore da za njim nema potrebe jer su bračna i vanbračana zajednica izjednačene, Čomić je rekla da ljudi u vanbračnim zajednicama ne mogu ostvarivati neka prava, ali da će joj biti drago ako je to argument protivnika zakona.

Na događaju o „dijalogu promena“ Čomić je rekla da društvu treba podrška da nauči da razgovara, kao što deci treba podrška da nauče da govore.

„Ako zanemarite dijalog u društvu, teško da ćete imati uspešno društvo“, rekla je Čomić i dodala da se uspešna i neuspešna društva razlikuju prema tome da li razgovaraju ili ne umeju da razgovaraju i neguju sukobe.

Komentari

Vaš komentar