Bulatović: Mešetarima dozvoljeno da pljačkaju srpske paore

Video 27. maj. 202115:07
Podeli:

Potpredsednik Stanke slobode i pravde Dejan Bulatović upitao je danas na konferenciji za novinare ispred Presedništva zašto su poljoprivrednici u Srbiji pokradeni i da li se sprema krađa i na žetvi 2021. godine, a zatim na pisarnici ostavio klip kukuruza za predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Bulatović je, misleći na vlast, upitao da li će ove godine cena kukuruza „ponovo pasti, da vi to lepo uzmete po ceni od 15, 16 dinara i onda da podignete nakon nekoliko meseci na 25, 26 do 36 dinara“.

On je podsetio da je cena kukuruza na produktnoj berzi 2019. godine u vreme žetve bila „14, 15 dinara po kilogramu kukuruza“, i da je ta cena iduće godine bila „15 do 16 dinara“.

Bulatović je dodao da je zvanična cena kukuruza u Srbiji danas 26 dinara po kilogramu, „a ponegde, kao u Šapcu i do 36 dinara“.

On je upitao zašto nema garantovane cene i zašto je dozvoljena pljačka paora u Srbiji, jer “ šta vam govori ako paor proda po 15 dinara, a samo nakon nekoliko meseci cena skoči na 25 do 36 dinara“.

Bulatović je ocenio da je jasno da je u pitanju „izvozni lobi, mešetari koji apsolutno zarađuju u svemu ovome, a jedino ne zarađuju poljoprivrednici“.

Komentari

Vaš komentar