Britanska vojska u dostavi goriva širom ostrva

Video 05. okt. 202110:17
Podeli:

Zbog nedostatka vozača transportnih vozila, pripadnici oružanih snaga u Velikoj Britaniji počeli su sa prevozom goriva do benzinskih pumpi širom ostrva.

U saopštenju Vlade Velike Britanije navedeno je kako će vojska, među kojima je stotine vozača, pružiti “privremenu” podršku kako bi se ublažio pritisak na benzinskim pumpama u zemlji.

Nakon što su proteklih sedam dana prošli obuku, vojnici su u prve isporuke goriva krenuli u ponedeljak.

Istraživanje u zemlji pokazalo je da na najmanje 26 odsto benzinskih pumpi nema ni benzina ni dizela. Saznaje se takođe da će oko 300 stranih vozača cisterni za gorivo uskoro početi sa radom u Velikoj Britaniji.

Kriza je započela prethodne sedmice nakon što su energetske kompanije BP i Tesko objavile da je snabdevanje prekinuto zbog nedostatka vozača teških vozila u celoj Velikoj Britaniji.

Potom se oglasio i britanski ministar Grant Šaps poručivši da rafinerije u zemlji imaju dovoljno goriva i zamolio javnost da nastavi s kupovinom goriva kao i inače.

Napominjući da, ako bude potrebno, britanski vojnici mogu biti raspoređeni na poslovima transporta goriva u skladu s planom za vanredne situacije.

Navodi se da je trenutni broj vozača transportnih vozila u Britaniji ispod 100.000, koliko je toj zemlji potrebno.

Prema izveštaju Udruženja prevoznika, glavni razlozi smanjenja broja vozača su odlazak vozača u penziju, prelazak u druge sektore, izlazak Velike Britanije iz Evropske unije, niske plate, te pandemija koronavirusa.

Komentari

Vaš komentar