Vladimir Vukčević
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Prvi tužilac u Srbiji za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da je predsednik države Aleksandar Vučić upropastio dokaz protiv nekadašnjeg komandanta Armije Bosne i Hercegovine u Srebrenici Nasera Orića, koji je u Hagu bio optužen za ratne zločine nad Srbima, ali je oslobođen.

„Predsednik Vučić se predstavlja kao najbolji student (Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu), a ja ne verujem uopšte u tu priču. I vidim, bar što se tiče krivičnih dela, da on to ne razume“, rekao je Vukčević za novi broj nedeljnika NIN.

„Кada smo tražili dokaze protiv Nasera Orića, došli smo do jednog svedoka, koji je bio njegov ratni drug. Dao nam je lokalitet gde je pobijeno 12 Srba. Taj zaštićeni svedok dao je iskaz da je lično Orić ubio jednog sudiju tako što mu je bajonetom prvo zabio nož u oko i onda ga zaklao, što je bila istina“, rekao je Vukčević.

Vukčević je naveo da je na televiziji video da predsednik, tada kao premijer Srbije, „daje taj opis iz iskaza zaštićenog svedoka“.

„Tako je taj dokaz upropašćen. I kad god nešto kaže o bilo kom krivičnom predmetu, on ga – kontaminira“, rekao je Vukčević.

Bonus video: Ratko Mladić u Hagu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare