Terazije, Terazijska česma, protest, ekologija, nastavak Ekološkog ustanka, pokret za bezopasan, bezbedan vazduh
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas postupak policije u Jagodini koja je rano jutros navela da ima ovlašćenja da upozori urednika i vlasnika portala Central media Gorana Jevremovića da će snositi "zakonske posledice kršenja javnog reda i mira" ako se pojavi na današnjim protestima.

PROČITAJTE JOŠ:

Jevremović je UNS-u dostavio video snimak razgovora sa policijom koja je došla na njegova vrata, iz kog se čuje da je policajcima rekao da je novinar i da izveštava sa protesta.

„Jevremoviću je posle izveštavanja sa prošlonedeljnih protesta na raskrsnici Rakalj, gde se ukrštaju putevi Jagodina – Rekovac – Кragujevac, stigao prekršajni nalog Policijske uprave Кragujevac po kojem je dužan da plati 5.000 dinara kazne zbog ‘sprečavanja obavljanja saobraćaja'“, podseća UNS.

UNS je zatražio od nadležnih „da utvrde ko je naložio policiji da upozorava novinare da će biti kažnjeni ukoliko budu izveštavali sa protesta“, kao i da se sa takvom praksom smesta prestane.

„UNS će prijaviti ovaj slučaj Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara i Radnoj grupi za bezbednost i zaštitu novinara“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Savo Manojlović o finansiranju Kreni-promeni

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar