Foto:TANJUG / NIKOLA ANDJIC

Tokom sledećih pet meseci vreme će uglavnom biti toplije i suvlje u odnosu na višegodisnji prosek za taj period, pokazuje sezonska prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tako će septembar biti prosečno topao i malo suvlji. Srednja minimalna temperatura vazduha kretaće se u granicama višegodišnjeg proseka. Mesečna količina padavina biće malo manja od tog proseka.

Oktobar će biti malo topliji i malo suvlji nego prethodnih godina. Srednja minimalna temperatura vazduha biće u granicama višegodišnjeg proseka, odnosno malo iznad proseka.

Mesečna količina padavina biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka, tačnije niža za oko 8 mm u odnosu na prosek.

Novembar će biti topliji i s manje padavina nego inače. Srednja minimalna temperatura vazduha biće malo iznad višegodišnjeg proseka.

Mesečna količina padavina biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka.

Prema ovoj prognozi decembar će biti blaži i s manje padavina, srednja minimalna temperatura biće iznad višegodišnjeg proseka, a kolicina padavina ispod ili u granicama proseka.

I januar će biti blaži i s manje padavina od uobičajenog. Srednja minimalna temperatura biće iznad višegodišnjeg proseka, a mesečna količina padavina ispod ili u granicama proseka.

Prognozira se i nešto blaži i suvlji februar sa srednjom minimalnom temperaturom iznad višegodišnjeg proseka i s padavinama koje će biti u granicama višegodišnjeg proseka.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare