Foto:Maksim Blinov / Sputnik / Profimedia; profimedia.rs; EPA EFE HANNIBAL HANSCHKE;

Veće supruga i majki je organizacija žena čiji članovi porodice služe u ruskoj vojsci. Zvaničnice ovog udruženja bile su iznenađene kad su čule za planirani sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina s nekoliko majki vojnika, na koji nijedna od njih nije bila pozvana, piše nezavisni ruski portal Meduza.

Predsednica veća Olga Tsukanova objavila je video u kojem insistira na tome da se Putin susretne s „pravim majkama“, za razliku od „pitomih“ žena koje su birokrate Kremlja „lično birale“ za tu priliku, prenosi Index.hr.

„Vladimire Vladimiroviču, jeste li vi muškarac ili šta? Kukavice, imaš li dovoljno hrabrosti da nam pogledaš u oči – otvoreno, u susretu sa ženama koje nisu odabrane za tebe. Žene koje nisu u tvom džepu, već prave majke koje su o svom trošku doputovale ovamo iz raznih gradova da se sastanu s vama?

PROČITAJTE JOŠ:

Ovde smo, u Moskvi, i spremne smo se da se sastanemo s vama. Očekujemo odgovor od vas! Hoćeš li se i dalje skrivati ​​od nas? Imamo ljude u Ministarstvu odbrane, u Kabinetu vojnog tužioca, u predsedničkoj administraciji – sve su to muškarci, uključujući i predsednika. A majke su sa druge strane. Pa, hoćete li svi izaći na neki dijalog – ili ćete se samo skrivati?“ navodi se.

Podsetimo, juče su, pozivajući se na izvore iz Kremlja, ruske novine Vedomosti izvestile da će se Putin sastati sa grupom majki vojnika koji se bore u Ukrajini.

Jedan od izvora rekao je da Putin planira da razgovara o borbenim operacijama. Na upit da potvrdi ovu informaciju, portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je izveštaje, navodi Meduza.

BONUS VIDEO: Soba za mučenje u Hersonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar