Foto: Handout / AFP / Profimedia, Marion County Sheriff's Office

Žena sa Floride u petak je upucala i ubila svoju komšinicu zbog svađe oko njene djece koja je trajala devet godina. Iako policija prvo nije htela da je uhapsi zbog sumnje da je delovala u samoobrani, uhapšena je juče kasno uveče nakon protesta susedstvu u kojem se dogodio zločin.

Susan Lorincz (58) je na kraju privedena i optužena za ubistvo iz nehaja, prenose američki mediji. Hapšenje je usledilo nakon što su demonstranti pozvali vlasti da je uhapse, u slučaju za koji se smatra da ima elemente rasizma.

Policajci prvotno nisu hteli da je privedu, a detektivi su utvrđivali da li je delovala u samoobrani, u skladu sa zakonima Floride.

„Lorinczina sudbina sada je u rukama pravosudnog sistema, za koji verujem da će u dogledno vreme zadovoljiti pravdu“, rekao je lokalni šef policije Bili Vuds, prenosi Index.hr.

Foto: Marion County Sheriff’s Office

Majka četvoro dece

Ajike Ovens, 35-godišnja majka četvoro dece, ubijena je iz vatrenog oružja kroz vrata kuće svoje komšinice Lorincz. Ovens je otišla u kuću svojih komšija nakon što je Lorincz vikala na njenu decu dok su se igrala na obližnjem igralištu, rekao je Vuds u ponedeljak.

Komšinica je takođe bacila par rošula koje su pogodile jedno od dece, rekao je šerif ranije. Vuds je za Foks rekao da su istražitelji morali steći potpunu sliku o tome što se dogodilo, uključujući razgovore s četvoro žrtvine dece, pre hapšenja.

„Dobili smo širu sliku, potpunu sliku. Moji su detektivi hteli da se pobrinu da zatvorimo sve rupe u zakonu, tako da se ona Lorincz ne bi izvlačila na samoobranu, a ovo nije bila samoobrana“, rekao je šerif za Foks.

Foto: Handout / AFP / Profimedia

„Tvrdnje o samoobrani smešne“

Lorincz se tako suočava s optužbom za ubistvo iz nehata vatrenim oružjem i kažnjivi nemar, saopštila je šerifova kancelarija. Optužba za nemar je zbog toga što su deca bila prisutna tokom počinjenja zločina, rekao je Vuds. Lorincz je takođe optužena za napad i zlostavljanje Ovensine dece pre pucnjave, izvestila je stanica.

Kancelarija šerifa rekla je kako je Lorincz tvrdila da je povukla okidač u samoobrani i optužila Ovens da je pokušala razvaliti vrata.

Lorincz, koja je belkinja, navodno je rasistički vređala Ovensinu decu, koja su crna. Vlasti još nisu potvrdile jesu li izrečene ikakve uvrede i je li rasa bila faktor u pucnjavi.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovensina deca starosti od 2 do 12 godina bila su na mestu pucnjave kada je stigla policija. Kada su dečak i njegov 12-godišnji brat otišli do njenih vrata, ona ih je navodno otvorila i zamahnula kišobranom prema njima, rekla je šerifova kancelarija. Ovens se zatim suprotstavila ženi i zahtevala da izađe napolje.

Lorincz ju je tada upucala jednim hicem, a svemu je svedočila komšinica koja je sedela na svom tremu preko puta.

„Dotrčala sam do nje i radila kompresiju prsnog koša dok nije došla policija. Ubica se više puta svađala sa žrtvom. Ovo je ugodan kvart za porodice i tvrdnje da se radilo o samoobrani su smešne“, rekla je Loren Smit.

BONUS VIDEO: Crni bilans pucnjave u Japanu: Ubijene tri osobe, napadač se zabarikadirao u zgradi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar