Austrija policija
Foto: EPA-EFE/FLORIAN WIESER

Video koji je prošle subote postao viralan u Beču doveo je do traga u potrazi za dvogodišnjom Dankom iz Srbije, a u sredu je bečka policija čak javno tragala za ženom po nalogu tužilaštva. Navodi se da je kidnapovala dvogodišnje dete - ispostavilo se da je to laž. U razgovoru za bečki „Heute“ žena je govorila o „hororu“ koji je proživljavala poslednjih dana.

Gospođa A. priča da je je u vanrednom stanju otkako je snimak postao viralan, kasno u subotu. Kao rezultat Interpolove potrage i kasnije policijske potrage za njom u Beču, njen život se dramatično promenio tokom vikenda, dodaje.

Ponovila je da je u utorak još bila u Velsu (Gornja Austrija) i da je odlučila tamo da se prijavi policiji, ali da su je uputili na policiju u svom okrugu. Međutim, i tamo su očigledno imali malo razumevanja za gospođu A.

“Niko me iz policije nije shvatio ozbiljno, niko nije mogao da mi pomogne. Ceo svet je mogao da vidi moje fotografije na mrežama, a ja nisam mogla ništa da uradim po tom pitanju“, kaže ona za „Heute„.

Pročitajte još

Gđa A. sada traži sveobuhvatno objašnjenje, ističući da bi zvanično izvinjenje bilo minimum.

Ali to se još nije dogodilo.

„Čak se navodi i kao svedok, iako nemam nikakve veze s tim“, navodi ona.

„Bojala sam se za svoj život i za svoju ćerku“, kaže A.

Samohrana majka ne samo da se bori da se vrati donekle normalnom životu nakon lažne sumnje u otmicu i zbog toga je javno zamolila da se njene fotografiju izbrišu.

“Molim vas, izbrišite sve moje fotografije! Žao mi je zbog svega što se desilo Danki, ali poštujte moju privatnost!“, ističe ona.

BONUS VIDEO Dejan Ristić: Bečki mediji sporo reagovali – majci u Austriji se niko nije izvinio

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare